Hem-hemma

Wiho! Sandra är i Hunnebo at the moment! Kom hit igår kväll tillsammans med Tobias. Najs! Nu sitter vi i min säng och har det mysigt. Åt äpplepaj till frukost - med massa massa vanlijsås! Onyttigt som enda in i helvete - men gott! Snart bär det väl av till duschen, men fram till dess blir vi nog kvar här i sängen en stund till, lyssnandes på Marilyn Manson (om jag får bestämma...). Tänk att jag kunde missa att han faktiskt har släppt ett nytt album i år... Shame on me! Well so long you mother fuckers, and enjoy your day - 'cause I will! Och kom ihåg! Glass är gott!Mot nya mål!

En helt vanlig tisdag kväll. En helt vanlig tisdag kväll och jag vill inget hellre att det ska vara torsdag kväll, ja helst vill jag befinna mig precis två dygn fram. Då har jag anlänt till Göteborgs Central och har blivit uppmött av min kära pojkvän Tobias. Sedan bär det av hem-hem, det vill säga till Hunnebostrand.
Som sagt är det en helt vanlig tisdag då jag sitter vid min dator och lyssnar på ganska hög musik och tänker att jag borde göra annat. Som typ plugga. Men jag vill inte, kroppen vill inte, hjärnan vill inte. Förresten gick det nog inte som jag ville igår på KS:en. Slarvfel! Åh, finns det något hemskare sätt att misslyckas på? Aja, antar att det bara är att blicka frammåt. Syna det som gick fel och göra bättre ifrån sig nästa gång! Det är väl så man ska tänka väl? Som min svensklärare Christina Ahlström uttryckte det, "Sandra, du är en riktig slarvemaja, men du vet var du ska sätta in stötarna!".
Igår efter skolan  var jag för övrigt på IKEA i Kungens kurva och inhandlade lite saker till lägenheten. Bland annat så blev det den där sänglådan som jag har tjötat om. Förbannade sänglåda! Visserligen gick det smidigt att ta den med hem, trots alla strapatser. Nej, det jävliga började sedan när jag skulle skruva ihop skiten! Jag anser mig själv inte vara varken oteknisk eller opraktisk, men att skruva fast hjul är sannerligen inte lätt om det inte är förborrat! Jag skruvade och skruvade och skruvade och blev tröttare och tröttare! Trodde aldrig att jag skulle få fast de där jävla hjulen! Men nu sitter de i veje fall på plats och lådan fyller den funktion den var ämnad för, nämligen att avlasta min garderob. Så nu återstår det bara resten av alla grejer jag har tänkt att köpa til min lägenhet! Som sagt mer pengar till Sandra! Men för guds skull nu! Starta fonder eller va fan som helst! Skämt å sido... Men seriöst, sedan jag blivit fattig student är den materiella lyckan större än någonsin! Vem var det som sa att materiella ting inte har något värde? Får hoppas att man tjänar fett med pengar sen när man är utexaminerad. Och appropå allt och ingenting! Jag vill gå på bio! Och jag vill se Inglourious Bastards! Och jag vill helst se den i Hunnebo! Sanolikheten att jag ska kunna se den där är dock ganska liten, då det tar någon månad för filmer att nå kommunens enda biosalong... Så jag får väl ta min pojke i handen och bege mig någon annan stans om jag ska se den, typ Uddevalla... Aja, när det kommer till kritan kommer jag säkert vara för lat för att göra något så kulturellt ändå! Nåväl, nu tänkte jag sluta skriva och istället fokusera lite mer på min trevliga kurssbok, Så byggdes staden. Till nästa gång! Och som Nalle Puh sa: 


”När du tittar på dina båda tassar, behöver du bara bestämma dig för vilken som är den högra, sedan kan du vara säker på att den andra är den vänstra.”


 
Lördag = Matematik + Te + John 5

Vad kan Sandra underhålla sig med en lördag eftermiddag? Jo hon räknar matte! Underbart! Eller inte... Har nämligen min första KS (knotrollskrivning) på Matematik 1, nu på måndag. Så jag, likt alla andra BD09:are, sitter hemma och räknar massor massor! Dock blir det hela lite trevligare när man dricker gott blåbärste och lyssnar på John 5. John 5 (som jag för övrigt upptäckte för bara några timmar sedan) är suveränt duktig på gitarr och har för övrigt varit gitarrist åt Marilyn Manson!
Var föresten i Hammarby Sjöstad igår med alla BD09:are och Byggproduktion. Som min mamma sa "Det var då ett fasligt rännande dit!". Jag håller med henne. Fast, det är ganska intressant att titta på alla nya superduperdyra hus, fastän jag själv bättre tycker om sekelskiftes-hus.
Så! Nu ska jag återgå till mitt pluggande!


Att inreda en (liten) lägenhet

Inredning är något som är väldigt kul tycker jag. Därför är det extra kul nu när jag faktiskt har ett eget att pyssla med. Det är jag som bestämmer hur det ska se ut och hur allt ska vara. Så långt, allt väl! Sedan kommer vi till de negativa sidorna av inredning: utrymme och ekonomi. Jag önskar bland annat jag kunde ha ett stort maffigt skrivbord, men det finns det inte plats till! Jag önskar även sedan att jag kunde köpa en riktigt jävla snygg matta, men då spräcker jag min budget totalt. Blä. Just nu är materiell lycka den enda lycka (förutom den lycka som min kära pojkvän, familj och vänner kan ge). Så om ni vill göra Sandra lycklig, ge henne pengar! Eller, en snygg inflyttningspresent! Det är bara att välja! Mer pengar till Sandra helt enkelt!

Här är en bild av de saker jag vill ha i min lägenhet:


För er som ser dåligt så innehåller bilden följande:
1) Byrå
2) Fåtölj
3) Sänglåda
4) Matta
5) Sidobord
6) Vägghylla + vitrindörr
7) Kabeluppsamlare
8) Tidningsställ
9) Kuddar
10) Lampa
11) Termometer i form av en katt
12) Filt
13) Mobilhållare
14) Salt -och pepparströ i form av en ängel och en djävul
15) Kakform i form av ett palats
16) Coctailunderlägg

Allt detta till en nätt summa av 7740 kr!

Kunskap är aldrig tungt att bära

Idag mina vänner, har jag lärt mig att:

1. Kurslitteratur är dyrt.
2. Micra matlådor med locket på är dumt.
3. Om man dividerar/multiplicerar en olikhet med ett negativt tal, måste man vända på olikhetstecknet.
4. Det kan bli väldigt fel om man ritar 2 mm fel på en ritning.
5. Feta linjer i ritningar är konturer vi kan se och streckade linjer är dolda saker.
6. Packa lunchlådan kvällen innan är en smart grej (på morgonen glömmer man bara saker).
7. Stilen på husen som byggdes i slutet av 1800-talet och i början av 1900-talet kallas Jugend och är väldigt fin.
8. Hur byggprocessen ser ut.
9. Sitta långt fram då personer som pratar tyst föreläser.