Hat-kärlek

Jag har utvecklat någon slags hat-kärlek till Dans kära ritplatta. Är fostermamma åt den i helgen. I alla fall så har jag upptäckt att det är SVÅRT att rita med denna platta! Min hand tycks leva sitt eget liv! Ibland går det super och ibland går det skiiiit. Oftast slutar det med att jag kopplar ur den ur min laptop och gör något annat, för att sedan känna hur det kliar i fingrarna och kopplar in den igen. Vad kallar man sånt?

Hummer och Halloween

Happy Halloween!

Denna helgen är jag hemma hos familjen på Västkusten och tar det piano. Har mest slöat omkring i huset och pratat med familjen, karvat pumpa, snurrat runt på konsum (nybyggnationen ställde verkligen till det för min skalle!), läst och lekt med Dans ritplatta. Och ikväll har vi käkat hummer! Lyxigt värre! Egenfiskad av far. Mums! Nu sitter jag i soffan med mor och far och tittar på Så mycket bättre. Drar mig till minnes när jag var 11 år och tyckte att Thomas Di Leva var en ball snubbe. Dock tycker jag fortfarande att han är rätt vettig med en del saker, och låten Vem ska jag tro på är faktiskt riktigt bra.

Så nu tänker jag fortsätta mysa, ha det kanon!


Livs levande hummer! 


Happy Halloween!

Nemi

Tjoho! Idag medan jag var i skolan så kom brevbäraren med min nya Nemitidning! Oh yes, jag är härmed prenumerant av en serietidning och jag är 20,5 år gammal. Hade en liten diskussion om det där härom dagen i skolan. Varför är det helt enkelt inte lika "okej" att läsa serietidningar när man har passerat 20? Jag förstår inte riktigt problematiken. Vissa tycker att det är barnsligt. Om det är definitionen av att vara barnslig - att läsa serier, så är jag hellre barnslig än vuxen. Fast när man drar den gränsen tycker jag snarare att definitionen av vuxen blir mer vuxen = tråkig! Och varför ska man vara tråkig bara för att man har blivit lite äldre? Finns ingen anledning tycker jag. Serier är väldigt trevliga, lättlästa och inte särskillt tunga. Något man kan läsa då man varken vill läsa en fet roman eller dagstidningen. Eller när man sitter på toa. Så nu tänker jag unna mig själv en lugn stund med en fet kopp te och min nya tidning. 


Mellanmål och Nemi


 

My little Pony

Satt härom dagen och kladdade en liten My little Pony-häst. Skannade sedan in den i datorn och försökte trixa lite. Detta blev resultatet:


My little pony!


Jag vet att den är pixlig och inte särskillt välgjord, men det var första gången jag gjorde något i teckningsväg på datorn, så var snälla!

Fick testa Dans ritplatta igår, och samtidigt så hittade jag Adobe Illustrator! Väldigt spännande! Så jag tror jag ska skaffa mig en ritplatta nu! Synd att de är så dyra bara... Får väl önska mig en till jul och helt enkelt se vad tomten kommer med. Hehe.

Toffsar

Trots att jag aldrig har sett på Svenska Hollywoodfruar, så förstår jag ändå att Maria Montazami måste haft ett finger med i spelet på Scanidics hotellbar...


Jag ser toffsar, toffsar, toffsar överallt!

Fick iaktta alla dessa jävla toffsar när jag, Dan och hans vänner Jocke och Erik vär där i fredags. Jag hade en sådan otrolig lust att gå fram och dra i någon utav dem för att se om det kanske skulle hända något spännande.

Klippklipp

Snart dags att klippa sig igen. Fick tidigare idag syn på en av H&M:s reklamkanpanjer och blev lite sugen på något liknande.
Vad tror ni?

Plugginspiration

En sådan här dag fylld till sprängningsgränsen med tentaplugg försöker jag inspireras av smarta fiktiva personer. Hehe.

  

House, Edward Cullen och Lisa Cuddy. Balla som fan.

Söker inspiration

Idag är jag sjukt otaggad. idag har jag bara lust att be alla miljömuppar ta sin förbannade miljöpropaganda och stoppa upp den där bak. Plugga miljöteknik känns föga intressant när man bara vill gå och lägga sig igen. Jag behöver inspiration, frågan är bara var jag ska hitta den. Ska nog börja med att klä på mig och sen får jag väl se hur den här dagen blir.


Uppenbarelse

Jag har fått en uppenbarelse. Jag förstår äntligen hur folk lyckas hinna med jävligt hurtiga saker, typ löpturer. Folk står helt enkelt upp typ halv - kvart i sju på en söndagsmorgon! Så nu har jag äntligen förstått det. Anledningen till att jag har kommit fram till detta är att jag mötte en tjej i trappuppgången nyss - riggad för en jogging en kall höstmorgon. Och varför är jag uppe så tidigt? Jo jag har varit sjukt jävla oförutseende vad beträffar min tvättkorg, vilket resulterar i att jag måste tvätta på de allra sämsta tiderna, typ klockan sju på morgonen. Frågan är nu den om man ska försöka vara lite produktiv snart. Antar att det vore en bra idé, så jag ska göra mitt bästa!


Rock, rock, rock 'n roll high school


A place for my head - Linkin Park

Jag rockar mig fram genom miljö- och arbetsvetenskapen. Skål!

Teknisk shopping

Jag och Dan sitter och pluggar som små nördiga flodhästar. Han pluggar programmering och jag miljö- och arbetsvetenskap. Det är ju tentavecka nästa vecka trots allt... Dock har jag tagit en kortare paus i mitt ack så flitiga plugande. Har beställt lite grejer från Netonnet:Svarta färgpatroner, nya stereokablar, hörlurar och usb-minne.

Bra-å-ha-grejer, men det är då fanimig inte kul att lägga pengar på dem!


Nördiga tröjor

Är sugen på att köpa lite nya t-shirtar. Mitt kikarsikte är för tillfället inställt på t-tröjor av det lite mer "nördiga" slaget:

                                  

Liftarens guide till Galaxen och House. Behöver jag förklara mig?

Sandra kategoriserar

Så. Nu har jag fixat lite kategorier till min lilla blogg (<--). Känns jävligt bra att få sortera lite. Men oj en sådan tid det tog! Och egentligen så har jag inte tid med detta, utan jag borde plugga som en...plugghäst!

Min dag i övrigt (komprimerad):

* 3 timmar av min förmiddag slösades bort på en föreläsning i arbetsmiljö. Totalt värdelös. 
* Lunch á la banan. I dubbel bemärkelse. 
* 4 timmar entreprenadjuridik. Dock blev det mest lösnig av snuskiga och nedsättande rebusar. 
* Korrekturläsning av Byggprocess-rapporten.

Och nu ska jag knåpa ihop mina stödord inför morgondagens redovisning. Sen ska jag plugga lite till. Och lite till. Och lite till. Så, nu ska jag ta fram inspirationen och sätta fart!

 


Iakttagelser

Sedan jag flyttade till Haninge har jag gjort några iakttagelser:

1) Stockholmare är väldigt duktiga på att stanna vid övergångsställen (typ 90 % av alla stannar).
2) Stockholmare tycker att alla som kommer ifrån västkusten är göteborgare.
3) Humlegården är ett väldigt mysigt ställe.
4) Att det är dyrt att äta ute (märkte vi ju på nØllegasquen!).
5) P-piller är billigare här än hemma.
6) Man är väldigt ringrostig vad beträffar matematikkunskaper när man inte har hållit dem uppe på hela sommaren...

Kreativ

Jag är på skaparhumör! Tog fram en skiss som har legat bortglömd ett tag, och nu vill jag bara rita! Så jag har fixat lite najs musik att skapa till, sånt är viktigt! Så nu ska jag svärta ner hela mig med blyerts! Kanske jag visar resultatet någon gång, om jag vågar. Är lite feg när det kommer till mina skapelser :P.

Istanbul

Jag och Dan har snackat lite om att resa någonstans och vi har kommit fram till att vi är sugna på Istanbul! Verkar vara en rätt ball stad om jag får säga det själv. Som byggare är jag ju djupt imponerad på byggnader som Blå Moskén och Aya Sofya, så det skulle var så himla coolt att få se dem i verkligheten. Sedan så är ju Istanbul överhuvudtaget fyllt med så mycket historia och kultur att man svimmar! Sedan lär ju shoppingen vara billig och bra... Sjukt sugen som sagt! Men vi får se, vi får fundera lite på vår ekonomiska situation och så vidare, men vill det sig så drar vi dit i början av maj!

Sånt här sitter jag och tittar på när jag borde ta tag i mina skolarbeten. Sjukt mycket att göra. Jag ser ingen riktig ände på det än... Aja, nu ska jag duscha och därefter skriva tills jag dör om passivhus!

Ha en helbra fredagskväll (och ta en extra shot för mig)!Lite bilder från Istanbul (lånade från Google):


Blå Moskén


Aya Sofya på insidan


Istanbul

Oh ljuva 80-tal

Jag har tänkt tanken några gånger förut, men när jag läste Lars Berges kolum i Svenska Dagbladet blev jag övertygad: 80-talet är verkligen tillbaka. Jag hör och ser det precis överallt. Vår kulturella värld fullkomligen svämmar över av 80-tal! Det är kavajer med axelvaddar, kostymbyxor med hög midja, bodys, pilotglasögon, slickade frisyrer, blipide-blip och synth hör vi i bland annat Lady Gagas musik... Och nu. Nu kommer Wall Street 2. Jag har inte ens sett ettan, men till och med jag förstår att detta är avgörande. Finanskris, främlingsfientliga partier i hetluften, borgerlig regering... Och är vi inte mer teknikfixerade än någonsin?! Jag tänker på Magnus Ugglas låt Mitt Decennium, "Oh ljuva 80-tal..." och tänker att jag inte behöver sörja en minut att jag inte var född på detta mytomspunna decennium, då jag lever i 80-tal 2.0 nu. Historien upprepar sig. Frågan är hur mycket vi vill att den ska upprepas?

Och ännu en liten tanke: Ska inte metal-musiken göra comeback då? På riktigt alltså.

Den svarta mamban

Har precis tittat på en dokumentär om svarta mamban på SVT Play. Intressant och lite läskig, jag är inget stort fan av ormar... Trots det så hyser jag en liten fascination för dem, speciellt de riktigt giftiga. Fast så är det väl med det mesta som skrämmer en antar jag - man är rädd men kan å andra sidan inte låta bli att förundras. Dokumentären heter Svarta mambans räddare om ni vill kika på den.Den svarta mamban heter som den gör på grund av att den är svart i munnen - inte på grund av dess färg.


En tur på Söder

Jag och Dan spatserade runt lite på Söder i lördags. Eftersom vi trots allt inte är några inbitna stockholmare kom vi fram till att det ända rätta är att ta fram kameran och leka lite turister. Och nog märks det allt att vi är byggare (Dan dock föredetta), för vi gick mest med våra näsor i skyn och beundrade och ratade de flesta byggnader som kom i vår väg.


En äckligt lycklig Dan och Katarina kyrka


Vy mot Djurgården


Gillar de röda löven och den blå himlen!


Sofia kyrka


Blicken i skyn

Har förresten beställt flygbiljett till Luleå idag! Är lite exalterad, då jag aldrig har varit längre norrut i Svea rike än Idre...

Sandra --> Skellefteå AIK

Om jag var hockeyintresserad och från Skellefteå så skulle jag lyssna på den här tills blodet rann ur öronen:


Kungarna av Norrland - Skumdum

Snälla retas inte.