Ännu en helg

Ännu en helg kommen och försvunnen. Sån tur då att den har varit högst angenäm! Helgen påbörjades hemma hos Dans syster med middag och träff med "svärföräldrarna" för första gången. Till middagen serverades det pitepalt, vilket var lite spännande för mig och skåningen Ola. Tyvärr så får jag väl säga att det inte riktigt föll mig i smaken :/. Dock har jag ju inte provat stekt palt än. Det kanske smakar bättre.
Igår bar det av till Kista centrum med dans syster och hans mamma, då grabbarna skulle se på hockey. Kista centrum blev en ganska intressant upplevelse. Innan vi begav oss mot Kista så hade vi suttit och druckit lite vin och öl hemma hos Dan och Ola. Detta resulterade i att jag (som typ aldrig dricker numera) fick en lite snurrig första timme på Kista centrum... Haha. Lite shopping blev det sedan i alla fall när jag kvicknade till. Ett par mc-hanskar, en hallonröd oversize-tröja och strumpor inhandlades. Resterande av tiden gick jag mest omkring och förundrades över hur jävla stort Kista centrum är! Sjukt galet. Efter ungefär fem timmar där var jag helt slut! Somnade rätt så snabbt till Hitta Nemo...
Allt som allt kan jag i alla fall konstater att jag har haft en spännande och intressant helg! Tråkigt nog så måste jag avsluta den med högst ointressanta saker. Bland annat så håller jag på och tvättar nu, och jag skulle även behöva städa och diska... Tur att Dan kommer hit sen så jag får lite sällskap :).

Snark

Finns det något värre än någon som snarkar när man försöker sova? Jo kanske en byggarbetsplats, eller möjligen måsar... Oavsett så ska jag ta tag i problemet idag, jag tänker införkaffa öronproppar!


Bild från Google 

Mardröm in da House

Väntar på att Dan ska plugga klart, så att vi kan se på första avsnittet på säsong sju med House! Själv borde jag väl också plugga, men det började med att jag blev trött och bestämde mig för att diska. Men det är mycket roligare att diska med bra musik, så jag flummade runt på Spotify en stund. Och efter det så verkade det lite roligt att logga in på msn och skriva rebusar. Hehe. Och nu är jag sugen på glass och House! Kanske att jag gör lite mer plugg snart.
Förresten hade jag en sjukt äcklig dröm inatt! Jag drömde att jag blev jagad i ett hus, men jag kunde inte hitta ut för huset ändrade sig hela tiden! Tänk typ novellen/filmen 1408, huset försökte verkligen både skrämma mig och jävlas med mig! Usch! Sen tror jag att jag lyckades ta mig ut trots allt, för då sprang jag omkring i en alldeles tyst, öde och okänd stad. På något jävla vänster hamnade jag på ett tivoli också. Även där var det alldeles tomt och öde. Hm jag är verkligen inte van vid att drömma mardrömmar. Jag brukar vanligen bara drömma knäppa saker, men aldrig läskiga. Och jag drömmer i färg. Aja, nu ska jag börja förbereda mig för House!

Bon Nuit!

Fredag

Har haft en sjukt ovärd eftermiddag. Min enda föreläsning började inte förrän klockan 13:00 och höll på till klockan 17:00. Byggprocessen. Behöver jag säga mer? Alltså, kursen är inte direkt ointressant och det är inga svåra grejer som vi ska lära oss heller, men att hela tiden ha fyratimmars föreläsningar i samma kurs är mördande! Det spelar ingen roll hur intressant kursen är, man orkar inte hålla fokus hela tiden - vilket resulterar i att man blir sjukt uttråkad. Sen var det inte så kul att "tjuvstarta" helgen på förmiddagen för att sedan släpa sig mot skolan kring lunch. Men nu är det ju som sagt helg! Sjukt underbart! Nu ska jag dricka upp min kopp te, packa och fixa lite i största allmänhet och sen bär det av norr ut mot Söder igen (hm, en smula bakvänd mening?)! Ha det förjävla trevligt i helgen allihop och rösta med gott förstånd!

 
Filip har äntligen inhandlat sitt älskade macbookfodral. Det är av modellen BookBook Hardback Leather Case. Filip vägrade tala om vad det kostade, så ni som vill veta Filips extravaganta shoppingfasoner kan ju kolla upp fodralet på http://store.apple.com/se/product/H1149ZM/A

Val

Är forfarande en liten sjukling. Dock så har jag lite starkare röst idag, det låter bara som jag har rökt och druckit whiskey sedan fem års ålder... Hehe. Men! Jag mår helt okej ändå, trots den kassa rösten, hostattackerna och allt snörvel. Har precis beställt tågbiljett för nästa resa hem till familjen. Den 29e oktober bär det av! Bra skit. Det roliga är att min studentlitteratur kostade nästan lika mycket som en tur och retur-resa till Bohuslän. Ha.

Aja, nu ska jag fortsätta vara duktig och göra massa saker som måste göras. Ska bland annat gå och förtidsrösta. Glöm inte bort det alla ni som får rösta! Jag beordrar er att rösta! Men jag ber er även att tänka igenom det ni tänker rösta på, och för GUDS SKULL, rösta INTE för att det är kul! Val är inte gjorda för att de ska vara roliga och politik är något som man faktiskt bör ta på allvar. Det handlar om din och min värld. Rösta helt enkelt på det parti som ni tycker är bäst lämpat för att styra Sverige. Jag vill alltså inte höra ett jävla skit om hur någon gick och röstade på Piratpartiet eller Sverigedemokraterna för att det verkade som en kul idé! Förstått?
Vad jag själv kommer att rösta på kommer jag inte att berätta just nu, men jag kan garantera er att det INTE blir blått, Piratpartiet eller Sverigedemokraterna i alla fall!


Sjuuuuuuuuuuuuk

Åååh. Det är så sjukt jävla ovärt att vara sjuk! Ont i halsen, lock för öronen, snor i näsan, hosta, hes... Var tar det slut? Snorkråkorna i halsen är dock lite facineranda, som finnar och pormaskar - äckligt, men sjukt kul att titta på! Tur för mig att jag bara har skola tll klockan 12 idag, fast det är ju 4 timmar Byggprocess så alla knepiga och snarlika uttryck lär väl göra så att jag somnar typ 09:20...

Ha en underbar dag!

Regnbåge

Såg den grymmaste regnbågen någonsin igår! Har aldrig sett en med en hel båge! Var sjukt coolt!


Är så glad att jag lyckades fånga den hyffsat, med tanke på att det var med mobilen jag tog bilderna!


Besviken

Blähu. Är ganska så nyligen hemkommen från dagens aktiviteter. Har idag varit på studiebesök (japp, igen!) på två olika byggen. Ett vid Sjövikstorget (haha, kolla namnet xD!) i Liljeholmen och ett ute på Värmdö, Hålludden tror jag det hette... JM bygger båda. I alla fall är jag rätt så besviken på den här dagen. Till att börja med så fanns det inga hjälmar till oss på bygget i Liljeholmen, så vi fick inte ens gå in på själva bygget(!). Stor idé med ett studiebesök då liksom... Sedan fanns det ingen kommunikation till bygget i Värmdö, så vi fick skjuts halva vägen av vår föreläsare. Väl framme fick vi höra samma information som på bygget innan och sedan fick göra en hastig kik i områdets visningshus. Helt otroligt att det finns människor som är villiga att bo ute på Värmdö bland massa tallar och sten, med dålig kommunikation och långt till civilisationen. Extra konstigt med tanke på att husen kostar mellan 6,5 och 7 miljoner styck. Och då är det före alla tillval. Och husen var inte ens stora. Så jag har visserligen lärt mig lite mer vanliga uttryck relaterade till byggprocessen idag, men över lag är jag rätt besviken faktiskt. Dessutom ska tilläggas att jag är SJUKT förkyld. Jag har hostat så mycket att det svider i halsen när jag äter äpple... 

Men dagen fick ändå ett rätt så trevligt avslut, då jag och Lina kikade lite i affärer på Söder och tog en fika på  Wayne's coffee. Sjukt najs! Och nu är jag som sagt hemma och ska bara ta igen mig och försöka kurera min förkylning. Det bästa är att jag slipper diska, då Dan gjorde det i morse. Gulligt! Fan så synd att man bor i en studentlägenhet och inte har tillgång till ett riktigt schysst badrum med badkar! Hade varit så jäkla skönt med ett bad nu. Ännu mer sugen blir man ju när man kikar runt bland ELLE Decors repotagebilder...

 




Helgen som gick

Detta har hänt:

Fredag: Storstädning av min lägenhet, middag med Jocke och Sandra (fan vad alla heter Sandra!), upptäcksfärd på Söder efter kvällens inbrott

Lördag: IKEA, glass och te och Seven, alfapet (slog förresten Dan med ungefär 30 poäng! Moaha!)

Söndag: sen frukost. Nu blir det egotid för mig själv tills kvällen då Dan våldgästar mig.


Ola krökar säkert på fredagen



  
Såg på filmen Seven på lördagen. Sjuk! Tilltugget bestod av glass och te!

Nomad

Efter min fyra timmar långa föreläsning är jag äntligen hemma igen. Men bara för en kort stund, ska strax fixa i ordning lite i lägenheten och sen sticka till Dan. Jag börjar känna mig som en nomad numera. Men det är ju trevligt att byta miljö ibland - och så får jag ju utnyttjat mitt SL-kort!


Varför ser alltid mitt bord ut som ett bombnedslag?

Designkaos

Dan visade mig härom dagen hur man gör runda hörn på wrappern i min blogg. Jag blev överlycklig, ända tills jag insåg att det inte gick att visa i Internet Explorer... Kul. Not. Så nu är jag fullkomligen besatt av att fixa runda hörn på andra sätt... Det kan ta lite tid, så ni som råkar spana in min blogg ibland - ha tålamod med min design!

Studiebesök

Igår var vi byggare på studiebesök i den blivande bostadsrättsföreningen Utblicken på Kuttervägen i Täby. Vi skulle vara på plats klockan 08, så stackars mig fick stå upp 05:15... Men va fan, det är väl lika bra att man börjar träna på att stå upp galet tidigt på morgonen, det är ju ändå så jag kommer att jobba sedan... I alla fall så blev jag försenad trots att jag var ute i god tid. Stockholms kollektivtrafik hade ingen bra dag igår. Det var helt kaos med pendeltågen då det var något megafel i Årsta berg. Sen var det även gigantiska fel på röda linjen i tunnelbanan på eftermiddagen och så ville inte heller bussarna fungera... Stackars SL. I alla fall, vi tillbringade drygt en och en halv timme i det soliga Täby för att inspektera bygget. Lite bilder kommer nu på detta:

    

Det är förresten JM som bygger Utblicken och vill man veta mer om det kan man kolla det här.



Så här såg det ut när jag kom till Stockholm Södra igår. Tur att jag kom dit typ 11:15...

PS. Jag fick precis reda på resultatet på min omtenta i Byggmekanik 2 och jag fick C! Gött mos! DS.

I rymden finns inga känslor

I måndags var jag på min allra första biopremiär, filmen som sågs var I rymden finns inga känslor. Dans syster arbetar inom svensk filmindustri och hon fixade extra biljetter till Dan och mig! Såg både Bill Skarsgård och Lotta Tejle där! Om filmen nu då. Jag kan med handen på hjärtat säga att det här var en top 3-film av alla svenska filmer jag har sett! Så underbar! Den har sådana otroliga känslosvängningar! Ena stunden höll jag på att kvävas av mitt skratt, för att sedan bli otroligt rörd och till sist gråta en liten skvätt. Helt klart en sevärd film!

Kolla in trailern här nedan:


Lite shopping

Här kommer en liten bildshow av lite shopping från i helgen plus min fina lampa:


Skor från Din Sko



Tekopp(ar) från Indiska och kaffepress från Åhléns



Min snajsiga lampa, inhandlad på Ullared