Vad hände?

Ja vad hände egentligen? Bra fråga! Dock har jag nog inget bra svar på det... Har varit borta mycket från internet under påsk, då jag har haft roligare saker för mig. Hehe. Mitt "påsklov" (på högskola kan man ha ledigheter, men de heter aldrig lov!) har varit riktigt bra! Jag och Dan mötte våren i Piteå och sedan sommaren i Hunnebostrand. Herre min jeeee vad det har varit varmt! Och det är det fortfarande! Jag blir inte riktigt klok på det här vädret, det blev liksom aldrig någon vår här i Stockholm utan först var det vinter och sen PANG kom sommaren.

Nog om vädret. Vad är nytt? Inte särskillt mycket utom att jag har klippt mig! Japp äntligen! Nu är luggen tillbaka och längderna kortare. 



Jag vet, man lägger inte upp en bild på sig själv i svans efter man har klippt sig. Men nu är saken den att jag inte riktigt är kompis med mitt hår än. Klippningen blev helt okej, men jag håller fortfarande på att hämta mig efter min lätt traumatiska upplevelse hos frissan. Jag har aldrig varit så rädd och obekväm i en frisörstol någon gång! Hon glömde bland annat bort att hon hade gjort mina slingor när jag hade mittbena (och som jag vill ha!) och kammade sedan till världens sjukaste sidbena och började klippa! Som tur var så opponerade jag mig. Innan hade hon dessutom lyckats med konststycket att närapå riva upp min hårbotten, dränka och skålla mig när hon skulle tvätta mitt hår. Droppen kom dock på slutet. När hon skulle föna håret lyckades hon slå mig i huvudet hela tiden med hårfönen. Att jag sedan såg ut som en tant när hon var klar var ju inte heller något plus i kanten. Jag går aldrigt dit igen.

Så det var min lilla frisörhistoria. Nu tänker jag försöka rehabilitera mig från denna hemska upplevelse. Te och SATC kanske?

Vårkänslor och resfeber

Håller på och packar och fixar här hemma nu. Drar ju, som ni redan vet, till Piteå imorrn med Dan! Där blir vi tills på onsdag, då vi beger oss mot Bohuslän! Åh idag spritter jag riktigt av energi (beror högst troligen på det fina vädret!) och är lite smått på äventyrshumör. Börjar även få lite resfeber, hehe. Ska bli så kul att få komma iväg, jag har ju inte varit varken hemma eller i Piteå sen i julas! Ska även som sagt bli kul att få se Norrland från sin ljusare sida, hihi.


Väskan börjar fyllas...


Trassel


Boktips! En riktigt fet biografi om Einstein som jag 
håller på och läser nu. Rekommenderas!

Wonder woman

Jag läser om alla dessa duktiga, drivna och krativa människor (främst tjejer faktiskt!) och jag tänker alltid att jag vill vara som dem. Hur orkar de hålla ångan uppe och bara köra på? Hur orkar de vara kreativ när arbetsdagen är slut? Det finns så otroligt mycket jag vill och måste göra, men jag upplever alltid att det är något som jag inte hinner med. I perioder är jag superdupereffektiv likt dessa wonder women, men minst lika ofta tappar jag all min ork. Jag förstår inte, brukar man inte bli pigg när våren kommer? 

Hur gör man för att bli en wonder woman egentligen?




Bio-Rio

Ikväll ska jag och Dan gå på bio! Vi kom fram till igår att vi har så många biobiljetter nu att det är bäst vi börjar använda dem! Så ikväll blir det Rio! Rio på bio. Bio på Rio. Bio-Rio? Rio-Bio?


Forever 21

Igår var det min stora dag, min födelsedag! Den var underbar! Jag blev så uppvaktad och bortskämd! Dagen började med att jag fick frukost på sängen av min söta Dan. Han hade bakat scones, gjort smoothie, te och stekt både ägg och bacon. Det var den stadigaste och godaste frukost jag har ätit på riktigt länge! Därefter blev det presentöppning och påklädning. Vi tillbringade sedan någon timme i Haninge Centrum, där jag köpte två små presenter till mig själv. 

När vi kom hem igen gjorde Dan klart tårtan - en Budapesttårta! Han gjorde en egen liten tvist och hade i blåbär, hallon och banan istället för mandariner. Resultatet blev sjukt gott! Lagom tills tårtan var klar kom Dans syster Karin och hennes sambo Daniel. Då blev det tårtkalas! 

Till middag sen på kvällen gjorde mästerkocken Dan grekisk pyttipanna! Till det drack vi rödvin. Sedan satt vi bara och pratade och drack vin resten av kvällen.

Mina presenter:


Jag fick ett chokladogram från min familj! Mycket goda chokladtryfflar från Anthon Berg
och två biobiljetter!




Jag fick två berlocker till mitt Pandora-armband! Den blåa är från Karin och Daniel
och den lila är från Dan.


Skor! Dessa snyggingar fick jag av Dan! Han hade memorerat att jag ville ha dessa
från en liten tur på stan för några veckor sedan!

Mina presenter till mig själv:




Två snygga ringar från Gina Tricot! Gillar förresten
hur den här ringen matchar mitt nagellack!

Tack så mycket för all uppvaktning och gratualtioner! Det här var lätt den bästa födelsedagen någonsin! Ett särskillt stort tack till min älskade Dan som skämde bort mig något alldeles kolosalt under hela dagen! Du är bäst!

Tack för den här gången!

Nu har jag tvättat av och smörjt in mina kära vinter-trotjänare. Jag pratar alltså om mina Doctor Martens. Nu ska de få en lång och välförtjänt vår/sommar-vila. Jag vet att Doc's är skor som man egentligen kan ha året runt, men jag föredrar andra skor under vår- och sommarhalvåret - det blir för varmt annars!


Har smörjt in dem med lite Self Shine från Boston. Hjälper "trötta" och glanslösa dojor!

Planen är att jag ska investera i ett par till Doc's till hösten. Frågan är bara vilka det blir... Det finns så många att välja på!

Elle - min inspiration

Har suttit och klippt och klistrat lite ur senaste numret av Elle. I photoshop. Jag har inte riktigt hjärta till att verkligen stycka ett sådant vackert ting som ett modemagasin... Resultatet blev lite allmän trevlig inspiration.


Månadens inspiration. Klicka på den!

Sandra hissar och dissar

Här kommer en liten hissning och dissning över relativt aktuella grejer/personer.



Jag tror inte att mina hissar behöver någon närmare förklaring, annat än Rhodos-resan. Japp, min mor fyller 50 år till hösten, så då reser hela familjen till Rhodos! Ska blir riktigt najs!

Angående mina dissar:

1. Berlusconi - Erkänn dig skyldig till sexköp och maktmissbruk, gå sedan i fängelse i typ tio år. Bli sedan frigiven för gott uppförande och låt någon skriva en bok om dig. Gråt en skvätt i tv och be alla dina kvinnor om förlåtelse. Rym därefter med dem till ett land där månggiften är lagligt. Italienarna kommer fortfarande att älska dig. Tung sarkasm.

2. Göran Greider - Allvarligt talat. Vem är intresserad av vad Olof Palme skulle ha tyckt om situationen i Libyen? För sista gången - HAN ÄR DÖD! Sluta helgonförklara våra gamla döda politiker och gör något konstruktivt istället!

3. IF Metall-historien - Kul att VD:ar till IF Metall:are fortsätter att casha in de stora pengarna medan arbetarna går med på lönedumpar. Eller inte. 

4. Anders Borg - Förra veckans uttalande om att sänka ingångslönerna i kommunen fick mig att tappa förtroendet helt och hållet för vår finansminister.

5. Charlie Sheen - Snälla ta in på ett rehab och visa dig inte i media på mycket länge. Jag är sjukt trött på att se ditt ansikte överallt!

København

Har velat åka till Köpenhamn ett litet tag nu. Åka dit och möta våren och svulla i allt det danska. Det får bli när jag har en bättre ekonomi eller när den danska kronan står lite lägre...

Tills dess njuter jag av minnena från skolresan vi i NV3 gjorde våren 2009 till just Köpenhamn. Aaah, det var tider det!


Christiania...



Saknar förresten alla mina amöbor! Vilka av er (även Ines som inte kom med på bild) befinner sig på rätt sida Sverige till påsk? Det verkar som det vankas reunion...