Året som gick

2011 är snart till ända. Vilket år. Det har varit händelserikt och ibland även turbulent. Det var året som jag och Dan flyttade ihop. Det var året som vi kämpade med ekonomin på grund av sviterna från CSN. Det var året som jag och familjen åkte till Rhodos. Det var året som jag miste någon nära.
2011 har varit det år som gav mig den balans i livet som inte fanns 2010. Detta trots att det inte alltid har varit friktionsfritt. Jag känner en större trygghet i mig själv och min omgivning. Lite starkare, lite klokare och lite äldre.

Jag kommer inte att avlägga några speciella nyårslöften ikväll, utan ta med mig de jag redan har in i det nya året. Jag resonerar som så att om du vill förändra någonting på allvar så ska du inte vänta tills det är nytt år, eller vecka. Nej, vill du förändra någonting på allvar, då börjar du nu. Mina löften är:

* Stressa mindre
* Inte ta allting på blodigt allvar
* Bli bättre på att få tummen ur arslet

2012 verkar bli ett spännande år. Det är mycket som väntar; resor, examen, jobb... Jag är både förväntansfull och pirrig! Hur kommer det att gå?! Vad ska det bli?! Den som lever får väl se antar jag.

Jag önskar er alla ett riktigt gott nytt år!


Kvällen till ära har jag klätt upp mig en smula, men det blir inge galej utan bara familjemys!

Spontan ledighet

Hej allesammans!

Har haft en spontan "ledighet" ifrån bloggen nu ett litet tag. Kort resumé: Jag gjorde årets sista tenta den 20e, åkte samma dag upp till Piteå med Dan för att fira jul hos hans familj. Där stannade vi tills den 28e, då var det dags att flänga tvärs över Sverige till västkusten och min familj. Vi befinner oss fortfarande på västkusten och ska stanna här tills den 7e januari. 

Vad skönt det är att vara ledig! Visserligen har jag saker som ska förberedas och tänkas på (som typ nästa tenta...), men jag har inga föreläsningar - alltså är jag ledig! Det är så skönt att bara kunna umgås med familj och vänner, kanske spela ett spel, ta en promenad, läsa en bok, eller göra precis ingenting. Jag vet inte hur ni andra har det, men jag upplever sällan sådan total ro att jag kan unna mig att bara ta det lugnt. Jag inbillade mig när jag packade resväskan att jag skulle bli superrastlös och behöva stimulans, så därför fick ritplattan, skissblocket, virkningen och två böcker följa med. Men ska sanningen fram så har jag inte direkt känt mig understimulerad. Det gick till och med nästan en hel vecka utan att jag gick ut på internet. Skönt. Men nu, efter en dryg vecka börjar det klia lite i fingrarna och tankarna börjar spinna loss. Snart nytt år och nya utmaningar och händelser. Åh vad jag längtar!


Snöiga Norrland

Dagens BerlingsÅh Berlings! Vad jag älskar den här serien! Alltid lika pricksäker och aktuell! Den sätter alltid fart på mig om mornarna. Ibland blir jag asförbannad på alla orättvisor i världen och har bara lust att sparka någon i arslet. Andra mornar är jag mer cynisk och grymtar instämmande och förutspår världens undergång. Men allt som oftast sitter jag bara och fnissar åt alltihop. Tack vare den här serien kan jag nuförtiden aldrig se Fredrik Reinfeldt utan att tänka på en stor rosa Barbapappa.

Moodboard


Lost in Hollywood - System of a DownI år kom tomten tidigt!

Dan var iväg och köpte lite julklappar idag. Hem kom han med ett stort avlångt till mig! Han sa att jag fick lov att öppna det nu, för det skulle bli så jobbigt att släpa runt det i hela Sverige sen. Tror ni jag kunde hålla mig eller? Nope. Och vad glad jag blev sen!Ett staffli! Åh vad jag längtar efter att få måla! Så synd att jag inte har någon canvas som ligger och skräpar här hemma bara. Eller ska jag säga tur? Jag har ju trots allt tenta på tisdag och The Sims 3 distraherar mig redan tillräckligt mycket. Plus att jag redan har tre andra projekt på gång... Men när vi kommer hem i januari, då ska jag måla och kladda som bara faen!

Men vet ni vad det bästa är? Att jag har hela TVÅ julklappar kvar från Dan! Vem har sagt att julen är till för de små? Hehe...

Progress takes time

Åh. Vad ni än gör kära vänner, så gör ordentligt mycket back ups på era foton! Själv sitter jag just nu och försöker rädda lite foton... Som ni kanske minns så dog ju min gamla dator i somras, men jag lyckades rädda hårddisken! Och nu för ett litet tag sedan slutade min även externa hårddisk att fungera! Gah! Testade att plugga i den idag - och den startade! Men den måste formateras innan den kan användas... Vilket innebär att all data kommer att försvinna! Har pratat med Dan och han ska kolla om det går att rädda grejerna på nåt magiskt sätt... Jag har ställt in mig på att bilderna från den externa hårddisken är förlorade - men jag vägrar ge upp de som finns på min gamla datorhårdisk! Så nu sitter jag alltså och kopierar, men det går OTROLIGT långsamt att föra över dem till min nya dator... Så hedanefter tänker jag ta rutin på att kopiera över alla bilder på CD/DVD också. Och framkalla. Inga fler risker här inte!

Förresten så spånar jag lite granna på en NY BLOGG! Helt ny, vi snackar egen domän, design, namn - RUBBET! Är otroligt trött på mitt nuvarande upplägg. Nog för att blogg.se är gratis och schysst bas, men jag känner mig så otroligt begränsad vad gäller layouten här! Sen känner jag mig även ganska låst med det nuvarande bloggnamnet. Men allt detta nya kommer inte att ske förrän efter nyår, så ni får ge er till tåls. Men jag hoppas att det ska kunna bli något som jag och ni där ute uppskattar!

And for now: mera kopiera. People we love"Benjamin, we're meant to lose the people we love. How else would we know how important they are to us?"

Marie Antoinette

Såg Sofia Coppolas film Marie Antoinette här i helgen. Blev helt plötsligt sugen på att plöja massa biografier om denna skandalomsusade drottning.
"Qui'ls mangent de la brioche" - "Let them eat cake"

Efter att ha läst ett tag om Marie Antoinette på wikipedia (japp, jag är en nörd!) upptäckte jag ordet mätress. Förr i världen (läs några hundra hår sedan) var det vanligt att kungar hade officiella älskarinnor vid hovet och dessa hade en egen titel, mätress. Spännande får jag säga, med tanke på att idag så håller alla monarker sina älskare/älskarinnor mer eller mindre hemliga. Så nu måste jag alltså även läsa Herman Lindqvists biografi Madame de Pompadour, känd mätress till Ludvig XV.

Jaja, jag får väl ta tag i 1700-talet när jag är klar med stenåldern. Jag läser nämligen Grottbjörnens folk nu. Gillar den skarpt so far!

Allt och lite till

Hej alla!
Nu har jag varit borta ett litet tag igen. Har haft mycket att stå i, så därför har uppdateringen här på bloggen blivit låg. Åh, jag är trött på att ha mycket att göra! Eller, det är väl egentligen inte där skon klämmer, jag vill bara disponera min tid själv. Undrar om det är något som kommer att förändras sen när jag får jobb, eller om jag kommer att vara en lika stor schemaslav som jag är nu? Jag hoppas inte det. 

I alla fall. Jag skulle egentligen vilja göra ett helt inlägg om vår fina julpyntning här hemma, men jag har inte lyckats få några bra bilder på det än. Så istället blir det lite slumpmässiga bilder från den senaste veckan som gått.


Jag i mitt långa, rufsiga hår. Nu har jag förrsten klippt mig :)


Ost och vin - det är fint första adventsmys det!


Vi bakade lussekatter - med saffran!
En sleten Sandra var också med på ett hörn.


Jag cirka kl. 07:50, på väg till skolan. Jag måste ha
varit ovanligt snygg antar jag.


Nyklippt och tantfönad med pizzasallad.

Note to myself: jag måste klä mig lite mer alternativt/rockigt nästa gång jag ska klippa mig, så frissan fattar att jag inte gillar fönat hår. För jag orkar inte öppna munnen och säga det själv.

NU ska jag kila iväg och köpa bär och andra viktiga ting på ICA. Det vankas hemmagjord glass igen! Wiho!