I'm back!

Hej alla glada! Nu är jag hemma igen! Och jag ber om ursäkt för min sjukt dåliga uppdatering av bloggen. Dock har jag en väldigt bra ursäkt, jag har nämligen inte haft något internet sedan i måndags! Jag kom hem och skulle starta min router - men inget hände. Så det fick bli ett telefonsamtal till Comhem och nu några dagar senare har jag ny router och är uppkopplad igen! Har typ tusen saker att göra (konsekvensen av att vara borta en veckan...), så jag hinner inte skriva så mycket. Men jag tänker visa er en bild från min pyttelilla shoppingsväng idag.


Tre par trosor och två BH:ar från Lindex! Älskar trosorna med kaniner på! Så påskiga!

Borde egentligen inte shoppa alls, men jag BEHÖVER faktiskt nya underkläder. Sen var det ju även rea, allt som allt gick det på 220 kr. Kap!Vi drog till fjällen

Hej alla glada där ute! Sitter för tillfället i den stora stugsoffan med Dans laptop i knät. För er som undrar över min frånvaro, kan jag meddela att jag har tillbringat en härlig vecka i Kläppen med Dan och min familj. Det har varit kanonskönt att få komma bort och åka lite skidor och umgås. Tyvärr har skidåkningen (i alla fall min) fått ta lite stryk. Jag har haft ont i mitt knä, vilket har gjort att jag inte har kunnat åkt som jag har velat. Antar att jag har mig själv att skylla, jag har ju inte tränat särskillt mycket det senaste - men det ska det bli ändring på nu! Oavsett så har det som sagt varit mycket, mycket trevligt att få lite semester! Jag längtar redan tills nästa gång!Den stora Dan

Haha! Åh vad jag älskar dubbelmening i rubriken! Och ja - jag är lättroad!

Igår fyllde min älskade Dan hela 23! Japp, i år blir vi gamla - Dan kommer in på alla klubbar och jag får dricka sprit i USA och köra tung motorcykel. Yay!

Tyvärr, tyvärr blev inte Dan så firad som jag hade velat (inte av mig i alla fall!). Detta berodde på tentaplugg och tentaskrivning. Men han fick i alla fall frukost på sängen av mig och vid elvasnåret åt vi smarrig glass! 


En glad (och trött?) kille!

Vi får försöka fira mer imorrn istället! Då har jag fått tillbaka mitt liv! Eller, det får jag redan ikväll, efter min tenta i Samhällsplanering. Åh gud skjut mig. 

Nu tänker jag fortsätta gruva mig inför tentan! Önska mig lycka till!

Bye bye!

Vågar vi tro på det?

Idag när jag slog upp min Svenska Dagbladet fick jag syn på en glädjande rubrik:

"Studenter får bidrag tillbaka"

Efter att ha läst artikeln, verkar det ju onekligen som att vi teknologer ska få tillbaka våra stulna bidrag. Jag citerar Nyamko Sabuni: "Vi inser att studenter har drabbats för att lagen inte är anpassad till skolornas läsårsplaner, och det är självklart orimligt."

No shit. Det går även att läsa i artikeln att Studiestödssystemet ska bli mer flexibelt. Tack för den!

Nu återstår bara en fråga: Vågar vi tro på det? Jag personligen kommer inte våga tro på något utav det här förrän jag får pengarna i handen.

En annan fråga som dyker upp i mitt huvud är: Undrar om Svenska Staten anser att det är ett bra betyg för dem själva att jag som ung svensk medborgare inte vågar lita på dem?

Vad tror ni?

Läs artiklen här.


Födelsedagar

Det är så många som fyller år nu! Jag blir alldeles rörig i skallen när jag ska hålla koll på alla årtal, datum och presenter! Har fixat klart alla presenter till alla nu i alla fall! Dessa alla är; Viktoria, Emil och Dan♥. Hoppas jag gör er RIKTIGT NYFIKNA! Hehe...

Nu återstår bara valet av kaloribomb till Dans födelsedag på torsdag. Jag pratar alltså om tårtan. Har inte riktigt bestämt mig för hur jag ska göra med den. Ska jag köpa en eller göra en egen? Eller ska jag köpa typ mindre bakverk? Inför mitt stundande beslut låter jag mig inspireras friskt, och en inspirationskälla är bland annat Johannas tårtor, visst de är lite väl avancerad för mig - men de är kul å kolla på!

Och sedan efter alla dessa stundande födelsedagar, så är det inte långt kvar tills lilla jag fyller år! Hihi! Det ska bli lite spännande i år, för det blir min första födelsedag som jag firar någon annanstans än hemma hos mamma och pappa! Yes I'm a big girl now. 

I år har jag inte haft några större problem med att komma på vad jag önskar mig i alla fall! Satt och gjorde en liten önskelista härom kvällen. Allt kanske inte passar som födelsedagspresenter, men det är lite grejor jag vill ha i alla fall!


Tentakoma

Rubriken talar rätt bra för sig själv. En av två tentor är avklarade! Konstruktionstekniken är klar och Samhällsplaneringen återstår. Har ägnat eftermiddagen åt mat, Sex and the City och power nap. Har även pratat med mami och Dan en sväng på telefon. Nu är planen att jag ska städa lägenheten. Som pappa skulle ha sagt: Det ser ut som Beirut. Bombat alltså. Seriöst, så fort det blir tentaplugg har man inte tid med någonting annat än att plugga, äta, sova och gå på toaletten. Allt annat får bara falla i missär. Typ som omhändertagandet av kroppen. Efter varje avklarad tentaperiod får man liksom starta om den. Jag lovar, skulle någon skönhetsguru se mig nu skulle han/hon först svimma och sedan kräkas. Så länge inte vildvuxet råkar vara inne just nu vill säga...Fråga inte.


Nu ska jag spela hög musik och försöka städa! 

Ciao!

Födelsedagar

Det är så många som fyller år nu! Jag blir alldeles rörig i skallen när jag ska hålla koll på alla årtal, datum och presenter! Har fixat klart alla presenter till alla nu i alla fall! Dessa alla är; Viktoria, Emil och Dan♥. Hoppas jag gör er RIKTIGT NYFIKNA! Hehe...

Nu återstår bara valet av kaloribomb till Dans födelsedag på torsdag. Jag pratar alltså om tårtan. Har inte riktigt bestämt mig för hur jag ska göra med den. Ska jag köpa en eller göra en egen? Eller ska jag köpa typ mindre bakverk? Inför mitt stundande beslut låter jag mig inspireras friskt, och en inspirationskälla är bland annat Johannas tårtor, visst de är lite väl avancerad för mig - men de är kul å kolla på!

Och sedan efter alla dessa stundande födelsedagar, så är det inte långt kvar tills lilla jag fyller år! Hihi! Det ska bli lite spännande i år, för det blir min första födelsedag som jag firar någon annanstans än hemma hos mamma och pappa! Yes I'm a big girl now. 

I år har jag inte haft några större problem med att komma på vad jag önskar mig i alla fall! Satt och gjorde en liten önskelista härom kvällen. Allt kanske inte passar som födelsedagspresenter, men det är lite grejor jag vill ha i alla fall!

Jävla feministjävlar

Som många av er säkert uppmärksammade, så var det den Internationella Kvinnodagen i tisdags (för som inte känner till detta, bör tilläggas att det även var Fettisdagen). Tanken var att jag skulle skriva ett litet inlägg angående ämnet i tisdags, men ack så blev det inte. Sån "tur" då att jämställdhet är ett ämne som är minst lika aktuellt just idag som det var i tisdags. 

Personligen tycker jag inte att den Internationella Kvinnodagen är dag som bör firas med blommor och presenter till alla kvinnor i världen. Jag tycker rent av att det är väldigt opassande. Självklart ska dagen uppmärksammas, men kanske mer som en påminnelse om hur långt vi har kommit i vår jämställdhetsutveckling och att det fortfarande finns mycket kvar att göra. För faktum kvarstår fortfarande att vi år 2011 fortfarande lever i en väldigt mansdominerad värld. Inte ens lilla "duktiga" Sverige är helt jämställt.

Det finns så sjukt mycket att säga om det här med feminism och jämställdhet. Men det som jag tycker är allra viktigast i hela debatten är lönerna. Ge oss lika lön så ska ni få se på grejer. Jag tror inte att vi tjejer kommer att bli tagna på allvär förrän dess. Just för tillfället skiter jag fullständigt i herr och fru Gåman, ge oss bara lika lön! Herr och fru Gåman kan vi ta hand om efteråt, som alla andra i-landsproblem...

Sedan vill jag ta upp det här med obekvämligheten kring ordet feminism. Allmänt sett så verkar detta vara ett fult ord. Ett skällsord. Att vara feminist anses inte vara något positivt, inte ens bland tjejer. Om man säger att man är feminist blir man tagen för en galen manshatande vänsterextremist vars hobby är att hugga av manliga könsorgan. Snacka om att göra en höna av en fjäder. Jag slog faktiskt upp ordet min ordbok, för att få den exakta betydelsen, och den lyder som följer:

feminis'm - (åsikts)riktning som strävar efter att förbättra kvinnans ställning i samhället och åtminstone uppnå jämställdhet med mannen.

Vilken kvinna (eller man!) med gott förstånd kan inte kalla sig feminist efter den här förklaringen? Jag erkänner i alla fall villigt att jag är en feminist. 

Avslutningsvis vill jag bara säga att jämställdheten är kamp, som inte är fullbordad förrän kvinnor och män är helt jämställda på hela vår jord. Den här kampen pågår varje dag, inte bara på Internationella Kvinnodagen.

Bra klipp angående jämställdhet:


Ta er tid å se den!Åh så bra och sant!

Busy

Hej allihopa! Jag ber så mycket om ursäkt för min låga uppdatering här på bloggen, men för tillfället har jag fullt upp med mitt tentaplugg. Gud, tentaperioderna är något jag verkligen inte kommer sakna sen när jag har jobb... 

Men jag antar att det är bara att hålla ut och nöta på, som med allt annat. Förhoppningsvis kommer väl belöningen sen...


Ikväll kommer jag i alla fall att götta mig med min älskling, godis och mina favorittidningar.
Något måste man väl få unna sig en fredag kväll - trots att det är tentaperiod.


Dagens citat: So much to do, so little done, such things to be. - Elizabeth Taylor

Trevligare mens

Jag vill köpa ett paket libresse. Inte för att jag råkar vara i ett trängande behov av bindor - utan för att om man köper ett paket så får man ett snyggt etui för bindor på köpet! Bra om man ska någonstan och inte vill att bindorna ska ligga alldeles nakna i väskan. Libresse har skapat en kollektion som heter Seven Sins. Sju synder - sju designer. Jag gjorde testet på deras hemsida för att se vilken som var min synd. Den var tydligen VREDE! Haha! Ska jag tolka det som ett tecken på att det är dags att tagga ner eller?Vilken är din synd?


En stund senare sprang jag över en annan spännande mens-relaterad produkt. Hot Relief heter den. Det är ett slags värmeplåster som man kan fästa på magen vid till exempel mensvärk. Ska tydligen hålla värmen i tio timmar! Värt att testa kanske? Bilden är lånad från Amanda Rosende, som har fotat tjejerna bakom Hot Relief.


Najs med lite trevliga saker som förgyller/lindrar den mindre trevliga tiden då man har mens!

Here kitty kitty

Här är en lite teckning som jag påbörjade för ett litet tag sedan. En liten kissemiss. Någon som känner igen henne? Nåväl, jag antar att jag får avslöja det. Det är min katt Titti. Världens gosigaste, sötaste och knäppaste katt! Alla som har träffat min katt vet att hon är speciell. Hon är känd för att vara extremt kelig, blodtörstig mördare och för att hon pratar. När jag säger mördare, då syftar jag självklart på alla jäkla smådjur som hon fångar! Hon är sjuk när det kommer till det! En riktig jägarinna! Och ja. Hon pratar. Speciellt när hon är arg. Eller när hon är nojig - då låter hon som en säl... Haha.

Saknar denna lilla misse, men hon har det bäst där hon är nu - hemma hos mamma och pappa.Black Swan

Idag är det Sverigepremiär för filmen Black Swan med Natalie Portman i huvudrollen. Hade egentligen velat se den på bio idag, men man är ju en upptagen och viktig kvinna, så en annan dag helt enkelt. Så om någon av er ser filmen inom en snar framtid - snälla ge mig ert omdöme om filmen! Eller kanske är det någon där ute som redan har sett den? I så fall: Vad tyckte ni? Är så sjukt taggad på att få se den!Min torsdag

Denna dag har varit lite varierande. Började dagen med att stå upp strax innan sju för att städa och göra frukost. Därefter pluggade jag stålkonstruktion hela förmiddagen, vilket inte gick bra och jag blev rosenrasande. Fortfarande irriterad masade jag mig iväg till skolan kring tolv, för att förtära min lunchlåda och invänta Lina och Patrik. Där, med min lunchlåda i min hand vände dagen, för då kom jag på vad jag hade gjort för fel i min uträkning! Åh det är en så skön känsla att komma på vad man har gjort för fel och kunna rätta till det.
Resten av eftermiddagen spenderades framför en datorskärm i en av skolans datorsalar. Dock tittade jag inte särskilt mycket på skärmen, utan jag satt mest och skissade på byggnaderna till vår planillustration. Det är sjukt kul, spännande och lärorikt att få rita något som ligger lite utanför min teckningsnisch. Jag hoppas bara att resultatet blir något som är värt att titta på, men jag försöker att inte drabbas av för mycket prestationsångest, utan ser det mest som en rolig utmaning.
Kring kvart över fem anlände jag och Dan till stan för bara gå in i lägenheten och vända. Handla mat är en syssla som alltid är lika "rolig" att göra. Eller, det är okej tills man ska betala vill säga. I alla fall. Promenad till Globen blev det. Det är viktigt att kombinera nytta med... nytta. Haha.
Så nu, flera timmar senare är vi färdigätna, duschade och återigen fastklistrade framför våra datorer. Tanken är väl att jag inte ska gå och lägga mig för sent ikväll, men jag måste försöka få nerpräntat lite mer "skryt" i mitt personliga brev, som ska ingå i mitt CV. Dagens fråga: Varför lär man sig inte i skolan att skriva personliga brev till CV:n? Jag tycker att det vore en väldigt bra skrivuppgift i svenska för högstadieklassare. Träna på att lyfta fram dina bra egenskaper samtidigt som du övar dig på att för dig väl i skrift.  
Jaja. Nu har jag berättat om min dag och vädrat mina åsikter lite i cyberspace.

Nog för idag.

PS. Dan visade mig programmet Google SketchUp tidigare idag. Mycket trevligt program! Tips till er som tycker om att göra byggnader i 3D. Inte så avancerat - men kul! Finns dessutom gratis att ladda ner. DS.


En annan pluggig kväll hemma hos mig. Och stirra inte på alla dumle-papper! De var
till när jag baka cupcakes, och det blev några över...

Sug

Hur kommer det sig att man alltid är mest shoppingsugen när man verkligen inte borde shoppa? Är det någon mer som känner så, eller är det bara jag?

Längtar starkt efter vår och ny lägenhet när jag ser dessa bilder:
Bilderna är lånade från elle.com och pinterest.com.