Om mig

Mitt namn är Sandra och jag är 20 år gammal. Jag är född och uppvuxen i norra Bohuslän, men lever sedan hösten 2009 i Stockholm. Här i Sveriges kungliga hufvudstad fördriver jag tiden med att studera Byggteknik och Design på heltid på KTH. 
Mina största intressen här i livet är att umgås med de personer som jag tycker om, teckna, måla, pyssla, resa, musik, böcker, film... 
Här på bloggen lär ni få se mig skriva om lite av varje, såsom mina intressen, mitt liv, mina åsikter och allt annat som jag önskar att dela med mig av. 

Mitt motto: Jag gör mina egna regler - det blir roligare så.

Om ni skulle vilja kontakta mig så går det bra att maila mig på sandra_dahlborg@hotmail.com. Eller, ännu hellre, lämna en kommentar :).


Chalmers åt helvete!

Som många utav er säkert vet så har jag i lite mindre än två års tid tjötat om att jag ska bli byggnadsingenjör och gå på Chalmers i Göteborg. Jag trodde att det skulle vara en enkel match, med tanke på att jag hade det som krävdes för att komma in. Men så kom börscrashen! Och helt plötsligt ville ALLA plugga vidare. Kort och gott - jag kom inte in, så det blev KTH istället. NU har jag fått ett mail från Chalmers, där dom säger att det finns en plats ledig för mig om jag vill... NU???? Nej, fan inte nu när jag har skaffat lägenhet i Haninge, registrerat mig på KTH och dessutom fått massa nya vänner! Chalmers kan ta sig i röven!
Nu över till lite bättre nyheter! Sent igår kväll (efter femtio minuters försening) kom min älskade pojkvän Tobbe hit :D. Eller ja, till Centralstationen i Stockholm. Med sig hade han min mammas cykel, som numera är min. Det var mycket skönt att äntligen få tillgång till en cykel (med tanke på att både Coop och Ica Maxi ligger på andra sidan Haninge...). Dock så skapade detta fortsaffningsmedel lite problem för oss. SL har nämligen bestämt att man inte får lov att ta med sig cykeln till eller från Centralstationen med pendeltåget. Detta innebar att vi blev tvugna att gå till Karlberg, för att sedan hoppa på pendeln där. Tur att vi inte kommer behöva göra sådär varje gång han ska hit! Det tog sin lilla tid om man säger så... Aja, oavsett, så är det väldit skönt att ha dem här båda två!
Så. Nu har jag fått kasta lite skit på Chalmers och berätta lite kort om gårdagen. Nu ska jag och Tobbe gå och handla med cyklen! Ta hand om er och var snälla mot varandra!

Regn

Regn. Det var ju idag jag skulle ha använt de där blommiga stövlarna och det genomskinliga paraplyet - som jag alltid har varit för snål för att köpa. Nu när jag tänker på det inser jag att det var precis samma tanke som jag tänkte morgonen till min student. Det regnade då med, eller rättare sagt HELLREGNADE. Det regnade för övrigt hela dagen. Men! Vi hade kul ändå, för inget kan stoppa glada, berusade studenter som ger sig fan på att ha kul! Inte ens regnet! Det samma gäller även idag, några månader senare. Nej regnet ska inte förstöra mitt humör, utan nu ska jag strax gå ut i detta härliga skandinaviska väder och njuta av ännu en trevlig dag som student på KTH - med allt vad det innebär.

Schlemma vackert!


Stockholmthewayiknowit

Blogg alltså! Ett synnerligen intressant litet projekt som jag nu har startat upp! Intressant, men det som återstår att se är väl om jag lyckas hålla den uppdaterad... Hehe. Ni som känner mig vet ju att jag är en människa med mycket engagemang, men med mycket litet tålamod. Jag tenderar ävan att tröttna på saker rätt fort, så ja, vi får la se!
Så vem är jag då? En fråga som kräver sitt svar. Mitt namn är Sandra, är nybliven student på Byggteknik och Desig på KTH. En utbildning som fick mig att lämna den underbara västkusten för Haninge på Sveriges baksida (östkusten underförstått!). Så jag bor faktiskt i Haninge, och inte i Stockholm, vilket kanske kan förvirra, då bloggens namn är stockholmthewayiknowit. Lite ballare namn än typ haningethewayiknowit... 
Aja, tanken var väl att jag helt enkelt skulle få någonstans att skriva av mig, typ som en publik och inte fullt så intim variant av en dagbok. Dock tänker jag inte skriva särskilt mycket mer idag, för det har jag inte riktigt tid med bara! Jag har ju trots allt en lägenhet och allt vad det innebär, att ta hand om!

Schlem på er! 


En av alla skyltar som hänger på KTH:s studentpub Björns