Till minne av Lasse Brandeby


Glass i stora lass!

Idag åt vi vår hemmagjorda glass! 








Om det blev gott? Ooo ja! Som ni ser på bilden här ovan så blev glassen väldigt krämig, inte så där stenfrusen som man är van vid. Det blev inte så jättemycket glass, men det räcker gott och väl till två personer. Speciellt om man har grädde i smeten...
Vi använde oss av ett recept som följde med maskinen, och det lyder som följer:

Vaniljglass

1 3/4 vispgrädde
2 äggulor
35 g socker
Frön från 1/2 vaniljstång (vi använde 1/2 msk vaniljsocker)

Vispa grädden. Vispa äggulor, socker och vanilj till en luftig smet i en separat skål. Vänd försiktigt ner grädden i äggblandningen. 

Sedan hällde vi ned smeten i glassmaskinen  enligt beskrivning. Detta funkar säkert att göra utan glassmaskin, man kan nog bara hälla upp smeten i en form och in i frysen ett tag.

Och detta var bara början. Snart ska vi iväg till Hammarbyhöjden och fira Daniel. Då blir det tårta! Maximal sockerchock idag!

Glassmaskin!

Idag har jag och Dan varit och fixat en inflyttningspresent till oss! Vi fick ju en så fin stavmixer av Dans bror och hans sambo, vilket var lite tråkigt då vi redan har en. Men vi bytte den idag, till en GLASSMASKIN! Woho! Kan vara den mest onödiga köksmaskinen, men ack så trevlig!



Nu återstår bara den åtta timmar långa väntan på att formarna ska frysa och sen blir det grejor! Fler bilder dyker upp imorgon när vi faktiskt ska göra glassen!

Och nu: pannkakor!

(gråt) och tandagnissel!

Gah, it sure sucks to be me!

Som ni vet så var jag hos tandläkaren idag för att göra en enkel kontroll och teckna abonnemang. Mina tänder är perfekta - men jag gnisslar tänder! Detta är något jag har vetat om ett tag, men nu är det tydligen så pass illa att min tandläkare tycker att jag ska skaffa en bettskena! Jag trodde först inte mina öron när hon sa priset - cirkus 3 000 kr! Antingen så fixar jag en bettskena, eller så får jag betala 75 kr i abonnemangsavgift, alltså 35 spänn mer för tandgnissel! Ja ni kan ju gissa vad jag valde... Jag har ju inte direkt råd att lägga ur så mycket pengar nu... Får väl bli en fin liten present till mig själv när jag har jobb... Tills dess måste jag verkligen fokusera på min stresshantering, för tydligen så orsakas tandgnissling av stress. Så det blir yoga.  

Inte för att vara cynisk, men jag tycker att allt det här gnisslet kom väldigt lägligt tills att jag har passerat 20 och helt plötsligt ska börja betala för min tandvård. Men vad vet jag, jag är ju bara en liten ännu-inte-examinierad-byggnadsingengör.


My future

Söndag

Ännu en vecka är till ända! Vad tiden går fort! Denna söndag har tillbringats med att i största allmänhet såsa runt i ett smärre bakfullt tillstånd. Syster-yster (aka Viktoria) har varit vår gäst under helgen. Gårdagen tillbringades genom att shoppa fars dag-present, käka asiatiskt med Dan och hans polare Erik och Jocke. Därpå följde alkohålförtärning och en miniutgång på Söder.

Och idag har vi varit som sagt mest varit slöa och bakfulla. Har kollat på Aristocats under fluffigt täcke, käkat smarrig potatisgratäng med fläskfilé, lämnat syster på centralen och därefter har jag och min älskling plöjt tre avsnitt av House. Toppar dessutom dagen med ett B i Konstruktion och Design. Check! 

PS. Ska till tandläkaren imorgon, är lite nervös faktiskt! DS.


Har ingen bra bild på hur sliten jag ser ut idag, så här är får ni se en bild på när
jag var sliten en annan gång!

I remember Halloween!

Välj låt efter humör, hade själv lite svårt att bestämma mig...



Halloween - The Mistfits



Mördar-Anders - Cornelis Vreeswijk













... och det blev ljus.


God kväll alla där ute!

Nu har det varit lite tyst här på bloggen igen, shame on me! Har ju varit hemma hos mamma och pappa i helgen, så därav tystnaden. Det är alltid lika underligt det där, det är precis som om jag drabbas av radioskugga så fort jag kommer hem till päronen. Jag kan inte ens svara på sms från folk! Jag blir så uppslukad av att socialisera med familjen att omvärlden helt enkelt får vänta. 

Jag, mamma och Dan tog oss en liten tur till Ullared i fredags för att inhandla nödvändiga ting. Det blev mestadels julpynt och shampo typ. Haha. Men jag och Dan köpte även en ny taklampa till sovrummet, vilken vi är otroligt nöjda med! 

Men shoppingen tog inte slut där! Lilla jag var även en snabbis på IKEA idag (gud förbjude...)! Där inhandlades en ny sänglampa till Dan och en ny skärm som raskt fick ersätta min mördarskärm



Den nya taklampan i sovrummet.





Nya lampskärmen från IKEA





Dans nya sänglampa.