Att vara eller inte vara - med på Facebook

Facebook. Ansiktsboken. Fejjan. Kärt barn har många namn. Frågan är dock numera hur kärt Facebook är mig. Den senaste tiden har jag inte frekventerat det särskillt mycket och jag blev mycket tveksam när min Spotifymusik helt plötsligt skulle vara totalt synkad med Facebook. Måste jag verkligen behöva visa för hela världen att jag lyssnar Britney Spears och Arvingarna? Och nu kommer snart hela min webbhistorik ligga ute på Facebook också. Varenda "vän" på Fejjan kommer att kunna titta på allt jag skämssurfar på. Seriöst, ska man inte kunna få göra någonting i smyg längre? Tydligen inte. Så jag kommer nu i helgen att göra ett noga övervägande om jag kommer att stanna kvar på Facebook eller inte. Visst är det kul att kunna "hålla lite koll" på folk som jag "känner", men till vilket pris?

Hur resonerar ni i den här frågan?

Två vettiga texter om det här med Facebook:

Till salu i Facebooks postorderkatalog - ledare ur dagens Svenska Dagbladet
Dina surfvanor kan nu automatiskt publiceras på Facebook - artikel från SVT 


"Därmed är vi i själva verket inte alls kunder. Vi är varorna som bjuds ut till försäljning." - Citat ur ovannämnda ledare.

She is back!

Hej allihopa!
Nu var det ett bra tag sedan jag skrev något i cyberspace! Anledningen är att min gamla burk till dator valde att kortsluta sig här för en månad sedan. Sedan dess har jag bara haft Dans dator till förfogande, och i ärlighetens namn är en dator på två personer för lite! Man kan med andra ord säga att min entusiasm för bloggandet (och internet över lag) dog tillsammans med min gamla dator! Men nu har jag en ny raring med hela 8 GB RAM! Och Windows 7 istället för Vista! Här ska internetas! 

Har tänkt att inom kort visa upp lite bilder från lägenhet, det har ju tillkommit lite fler grejer sedan jag visade sist... Så var tålmodiga!
Tills dess får jag väl bjuda på en liten bild på mig.


Jag måste skaffa mig en klipptid. Och Photoshop.