Hösten har drabbat mig!

Hej hopp!

Ibland blir det lite långt mellan inläggen, men misströsta inte mina kära läsare! Detta beror oftast på att jag är upptagen med något annat, typ min utbildning. Men nu har jag haft både redovisning och tenta, so now I am all yours! Har haft en riktigt långhelg med lite studentspubsalkohol, flottig pizza, filmmys och trerätters (däribland renskavsgryta!) hos Dans syster Karin! Najs! Och idag var ju tanken att jag skulle vara duktig och produktiv trots att jag inte hade några föreläsningar inplanerade idag. Men nope. Jag har har ägnat dagen åt att kolla på makeup-tutorials, bakat bröd, stickat vante och kollat på Sex and the City och Den heliga familjen Addams (Addams family Values på engelska). Har varit ganska skönt ändå. Skyller på hösten idag. Hösten har drabbat mig! 

Taggar till på torsdag, då drar jag och Dan kosan till västkusten! På schemat står Ullared, hummermiddag och allmänt göttande och småfirande av Halloween hos mamma och pappa. Längtar!


Jag idag. Fixade mig lite idag i ett försök att lura mig själv till att göra nåt vettigt,
men se den gubben gick ju inte!

Studenter är också människor

Här sitter jag och försöker plugga till min tenta i Anläggning 1 (som för övrigt inte är en höjdarkurs!). Motivationen är med andra ord ganska låg. Inte blir den då högre när min käre pojkvän berättar för mig att Folkpartiet inte vill att Stockholms Studentkårers Centralorganisation ska få bidrag från kulturnämnden. Detta är mer eller mindre tvunget sedan kårobligatoret avskaffades. Men uppenbarligen vill inte kulturnämnden ge några pengar, för de har ändrat i reglerna så att SSCO inte har rätt till detta längre. Läs mer här

Jag både förfäras och facineras över hur studenter i samhället får det sämre och sämre. Som att det inte räckte med att ett hårdnackat CSN ska bestämma precis när våra tentor ska ligga, nu får kårverksamheten inga pengar från landstinget heller! Att studera är uppenbarligen inte värt någonting idag, för i så fall skulle jag vilja veta varför det är lånedelen och inte bidragsdelen från CSN som har höjts? Vad vill de som bestämmer ha ut av detta? Jag ser ingen som helst mening i att sparka på de människor som ska förvalta och framförallt utveckla framtidens samhälle. Men det är dagens trend. Roffa åt dig så mycket som du bara kan och skit i andra. Så länge du har 200 kr extra i plånboken så bryr du dig inte om de som har det sämre ställt. Det är dagens sanning.
Och förresten. Studenter är också människor. BDB och MP

Jag: "I nästa lägenhet ska vi ha BDB - badkar, diskmaskin och balkong"
Dan: "Och MP"
"Va?"
"Ja, mycket pengar"

Haha! Ja man kan ju önska i alla fall!

KonstantinopelJag och Dan har åter börjat prata om att åka till Bosporens pärla, Istanbul. Tanken var väl att vi skulle ha kommit iväg nu i höst redan, men det har varit ett år med osedvanligt dålig ekonomi (tack CSN!), så nej. Men nu funderar vi på att åka dit i vår istället. Åh det vore så roligt om vi kom iväg! Vi får fundera och se om det går. Hoppas hoppas!Fönsterfärg!

Beställde härom veckan nya gardiner till vardagsrummet! Är de inte fina?! 

Plockade även in blommorna från balkongen förra helgen, det gillade de skarpt, för nu kommer det fanimig nya knoppar på alla pelargonerna!

Äckligt oviktiga sakerNjutningen i att göra äckligt oviktiga saker.

Nobody's daughter

Jag har ett nytt favoritalbum - Nobody's Daughter med Hole! Framförallt har jag fastnat för Skinny little bitch... Haha.


Slumpmässiga bilder


En gång i somras regnade det såhär mycket i Haninge.


Hotell Dionysos i Ixia, Rhodos


Lite hemmafest för några veckor sedan. Hur många upplevde kvällen lika
suddig som den här bilden måntro?


Östgötagatan i söndags.


Dojjor i skyn. Också i söndags.

Hade velat lägga upp lite mer bilder från Rhodos, men jag har inga bra bilder själv, då vi tog de flesta med mors systemkamera. Men kanske att jag kan visa några bilder när jag och Dan ska hem till Västkusten i slutet av månaden.

Lägenheten

Här kommer lite bilder från lägenheten! Hoppas ni är riktigt taggade! Tyvärr är inte bilderna lika fina och superpiffade som Underbara Claras... Önskar jag också hade så mycket tid till att bara pyssla! MEN. Jag tror att informationen i bilderna går fram ändå. The Master Bedroom. Jag är fascinerad över hur sängen tar upp hela sovrummet,
men som jag sa till mamma - det är väl därför det kallas sovrum...Spegeln STAVE står stadigt (?) lutad mot garderoben.
Känns väldigt skönt att ha en helfigursspegel! Tyget
till garderoben är ett par IKEA-gardiner som är
upphängda i den befintliga skenan. Är personligen
väldigt nöjd med denna lösning!Vardagsrummet har inte förändrats så mycket den senaste tiden. Det enda vi verkligen
saknar är en TV och en matta. De intryckta påsarna till vänster om bokhyllan är min fina
Mårbacka-servis. Tanken är att köpa ett väggskåp med glasdörr som den ska få bo i.
Här ser ni även Dan, som egentligen inte ville vara med på bild. Hihi.Vår nya TV-bänk. Som sagt längtar jag tills vi får en TV. Hittills fungerar den som en
avlastningsyta, vilket jag INTE är nöjd med. Hyllan ska upp på väggen sen när TV:n
kommer på plats. Dans skrivborddsstol ligger ute på Blocket till försäljning.
Någon som är intresserad?Köket. Nytt som syns på bilden är skänken, magnetslisten för knivarna och trasmattan.
För övrigt är det grannen till mamma och pappa som har vävt den. Hon är duktig!
Det är ovanför mikron som vi har tänkt att placera väggskåpet för servisen. Vårt nya skafferi! Var sjukt tråkigt att köpa, men ack så skönt det är att ha det! Nu är
det ordning på alla skafferigrejer!Vi har börjat få ordning på lägenheten nu. Den är inte lika ekande tom som i somras. Men jag är inte riktigt nöjd med köket. Det känns så naket, speciellt nu när jag tittar på bilderna jag har tagit... Vi får väl hitta på nåt anatar jag!