Brontosaurus

Nu önskar jag att jag hade en mikrovågsugn. Det finns en supersöt vetevärmare på bluebox.se, en liten brontosaurus! Jag behöver den verkligen nu! Mensverk är fanimig inge vidare...


Sandra behöver...

en nyårsklänning! Och en resväska! Väskan har jag redan paxat affär till, det blir Clas Ohlsson (ballare resväskor får vänta tills ingenjörslönen infinner sig!). Och nu återstår alltså klänningjäveln. Det känns som om det kommer blir gruvligt svårt i år. Jag vägrar svart och jag har inte lust att punga ut med en förmögenhet på en klänning! Helst ska den ju gärna falla mig i smaken och passa min figur också...


Jakten på den perfekta nyårsklänningen går vidare....

Jul igen!

Nu har julen slagit till! I alla fall hemma hos mig. Började pynta lite lätt med det lilla pynt jag har. På 24 kvadrat har man inte plats att pynta så värst mycket, inte om man vill kunna röra sig i alla fall... Jag funderar på om det är något stört ålderstecken på att man blir gammal, att man vill pynta och fixa. Jag kom på mig själv igår med att äga tre par gardiner. Sen när har jag blivit intresserad av gardiner?! Som sagt, är det ett tecken på att man håller på att bli gammal eller är det helt enkelt så att jag måste bry mig själv för att inte min mamma är här och byter gardiner åt mig....

I alla fall! Igår började jag och Dan med tillverkningen av våra egna julkort! Haha jag kände mig som en liten överlycklig femåring! Skitkul var det i alla fall! Om det beror på den kreativa julandan eller de två hotshotsen jag hällde i mig i rask takt, låter jag vara osagt. Så ni som känner er berörda får väl inom någon vecka börja hålla koll i brevlådorna, för då kommer Sandras egenhändigt klippta, ritade, målade, limmade, kletade, kladdade JULKORT! Haha! 

Lade även en ansiktsmask igår kväll. Dan propsade på att jag skulle ha gurkskivor för ögonen... Då kom jag och tänka på den tiden jag brukade spela The Sims Bustin'n Out på PS2! Jag såg ju ut som mamman! Det fattades bara papiljotter och den rosa morgonrocken...

Lite bilder som sammanfattar igår kväll och denna morgon:
Jag bjuder till fullo på denna! Förlåt att jag inte hann göra rent mina
skeva näsborrar innan fotot togs...


Pyssel och hotshots! Otroligt bra kombo!


Juligt! Om ni undrar över det malplacerade påskägget på sängen,
så är det så att jag förvarar usb-sladdar där i...

Seg

Sitter vid mitt köksbord med "turban" runt huvudet. Pyjamasen kom på för länge sen. Sitter och känner hur tröttheten sakta kommer smygande. Har skrivit lite om affärssystem och organisation till vår projektplan. Åh gud vad jag tycker ekonomi är tråkigt och svårt! Det sjuka är ändå att jag har lyckats undvika det så länge som jag faktiskt har gjort. Men med tanke på att det är byggbranschen som kommer att bli min arbetsplats i framtiden så skadar det nog inte att jag skaffar mig lite kännedom om ämnet... Och nu tänker jag försöka skrapa ihop lite motivation, så jag kan få gjort mer viktiga saker. Typ diska, renskriva anteckningar, fundera kring hur en systemkurva till ett rörsystem kan skapas...

Ser fram emot att få gå och lägga mig sen, för idag fick jag nämligen premien till min Nemi-prenumeration; Zelda! Serieboken gjord av Lina Neidestam! Så nu har jag trevlig och lättläst kvällsläsning! Passar min mosiga zombietuggade hjärna perfekt!

Saw

Nu har jag sett min första Saw-film. Lågiskt nog så såg jag den första (av alla typ hundra...) filmen. Jag tycker den var bra. Sjukt jävla spännande och pirrande hela vägen. Dock så tycker jag att det är väldigt jobbigt att se spännande filmer, för jag blir så stirrig och nervös då! Jag måste prata och diskutera filmen, vrida mig, byta sittställning, åma mig... Jag förstår inte riktigt hur Dan orkade se filmen med mig...
Sen hade jag en mardröm baserad på filmen inatt också... Man börjar ju fundera på om det är värt all ängslan och oro för att få känna lite spänning... Men som sagt så var ju filmen väldigt bra (dock tror jag inte att jag tänker utsätta min nerver för uppföljarna...) och man blev liksom lite mer angelägen om att uppskatta livet...

Jay Smith

Kollade på Idol igår kväll, och jag erkänner mig villigt ett stort fan av Jay Smith! Åh han är ju så DUKTIG!

Kvinnlig rysk spion

Det är lite intressant det där med spionage. Framför allt spionage och Ryssland. Efter att ha blivit avslöjade i USA hyllas de som hjältar i Ryssland. Slutsats: jag tror inte kalla kriget är slut än, det har bara råkat ut för lite global uppvärmning.

Så är det egentligen förvånande att en snygg kvinnlig spion bli sexobjekt i ett land som är känt för persondyrkan?
Nej. Men lite lustigt är det ändå.
Anna Chapman - rysk spion

Keps

Upptäckte idag att min keps ser snyggare ut än någonsin på mitt huvud sen klippningen. Me like! Så jävla skönt att inte ha en massa hår som ständigt är i vägen! Och det är framför allt skönt att slippa vara så jäkla VARM om huvudet alltid! Haha. Så till er som avundas oss med kolosalt tjockt hår, avundas inte så mycket för det är groteskt varmt!
Ska snart iväg till stan för att shoppa stylingprodukter till håååret (citerar frisörskan: "Så du inte ser så snäll ut") och se ska jag inte till Sing Sing (ligger på KTH campus Vallhallavägen för er som ej är insatta) för att ta reda på hur Dan och Ola (och alla andra från Exitera...) grejar sitt tjej-event till Mobile Cup. Fan vad mycket parenteser.
Aja, nu ska jag dricka upp mitt te, diska och sen beger jag mig!
Ha det kanoners!
Sen jag fixade ny webbläsare tycker jag om att KROMA mig framför
kameran! Höhö.

Kromad!

Idag kom droppen som fick bägaren att rinna över vad gäller mitt Internet Explorer. Det gick så sjuuukt långsamt! Så nu har jag konverterat till Google Chrome! Vilken jävla skillnad det blev på hastigheten! Det är ju såhär det ska vara att surfa på nätet! Internet Explorer kan slänga sig i väggen tycker jag! Så nu ska jag trixa och fixa lite så min nya webbläsare blir personlig.

Min dag har annars varit trevlig över lag. Har haft föreläsning om logistik på förmiddagen (vår föreläsare var förresten 27 år och såg ut som han skulle kunna vara medlem i typ Westlife...), sprungit en liten runda när jag kom hem, räknat lite strömningslära och läst ekonomi. Känner mig sjukt duktig. Hehe. Så nu tänker jag bara göra roliga saker resten av kvällen! Typ dricka Lapsang-te med honung, rita i PS, screenshoppa och kika gamla goding-avsnitt av House. Det ni!
Sandra diggar Google Chrome och sitt nya hår!

Så kallad fuskare

Japp. Det är officiellt. Man bryr sig egentligen inte förräns det drabbar en själv. Jag utgår från att de allra flesta är en aning upplysta kring debatten rörande att vi teknologer tydligen är fuskare enligt CSN. Jag var som sagt inte heller särskillt upplyst om detta innan helgen. Nu har jag förstått problemet. Och jag är arg, frustrerad och besviken.

Problemet:  Vi teknologer på KTH som har heltidsstudier, har ett högre studietempo på hösten. Detta har vi för att vi ska kunna avsluta vår hösttermin vecka 50 och därmed få ett riktigt jullov. I och med detta anser CSN att vi inte har rätt till det bidrag och lån som utdelas i december. Vi blir alltså skyldiga att betala tillbaka den summa som vi blev tilldelade i decmeber förra året. Argumentet till detta är att vi helt enkelt inte studerar efter veckan 50.

Seriöst! Hur stelbent får svenska staten egentligen bli?! Ska vi studenter bli straffade för att vårt skolår inte passar in i CSN:s jävla ram?! Ska vi bli straffade för att vi pluggar hårdare under hösten och vill ha jullov? Märk väl, vi blir inte straffade för att vi missköter våra studier, utan för att vi inte passar in i ramen. CSN borde ändra sitt regelsystem, istället för att se till vilka veckor som studenterna pluggar borde de istället ta hänsyn till helheten. Det är ju inte direkt så att vi inte går i skolan... Bara för att vi teknologer blir klara före de flesta andra med vårt studerande på höstterminen ska vi väl inte bli utan studiebidrag? I vilken så kallad rättvis värld kan det vara rätt? 
 
CSN kommer antagligen att ändra sina regler förr eller senare, men det kommer att ta lång tid. Tills dess kan vi studenter bara överklaga beslutet och hoppas på att de väljer att ha överseende. Vilket de antagligen inte lär ha. KTH uppmanar oss studenter att överklaga så fort vi får ett betalningskrav, men om det trots allt inte skulle gå igenom erbjuder de oss studenter att arbeta på skolan och tjäna tillbaka bidragsdelen av det totala studiebidraget. Hm. Är detta en bra lösning? Jag tycker inte det. Jag anser inte att jag ska behöva arbeta för en summa pengar jag redan har gjort mig berättigad till när jag sökte studielån hos CSN.

Ett annat alternativ för att skydda sig mot dessa obehagligheter är att man anmäler sig till kurser som löper över julen. Då är man säker. Men tänker jag lägga till ännu mer studier bara för att CSN ska vara nöjd? Så fan heller! Det är inte rätt sätt att tackla problemet. Det är fult och det är fegt! KTH borde stå upp mer för sina stundenter tycker jag. Protestera och käfta lite. Men då anser KTH att detta inte riktigt är deras problem - utan studenternas. Javisst ja, endast studenterna ansvarar för sina studier... Ja men tack KTH för att ni informerar oss så om att ert studieår inte riktigt stämmer överens med CSN:s! Tack, tack åter igen för den informationen! Tung sarkasm. 

Trots att man gör allt rätt till punkt och pricka blir man likväl kallad fuskare. Och trots att alla inser att det som sker är fel finns det ändå ingen som gör något. Vi studenter skriker ut i frustration, men ändå är det ingen som tycks bry sig tillräckligt. Skriker vi inte tillräckligt högt kanske? Vi borde kanske göra mer väsen av oss? Leka franska bönder och tippa koskit på vägarna?

Jag är arg, besviken och frustrerad. Jag kan inte riktigt bestämma mig för vem/vad jag ska rikta dessa känslor mot. Blir det skolan eller staten? Oavsett är jag fast besluten av att göra väsen av mig i den här frågan. Så här kan det bara inte få gå till!


Vem ska man vara förbannad på?


Snipp snipp med saxen

Nu har jag äntligen fått klippt mig! Och det REDIGT! Jag är seriöst en ny person! Jag har nog aldrig varit så länge hos frissan någon gång tror jag. Det tog ungefär två och en halv timme... Efter klippning, slingor och ytterligare sex andra produkter i håret var jag klar.

Resultatet:


Frissan plattade mitt hår igår, men det syns ju inte idag direkt...

Så vad tycks? Sjukt ovant! Jag har inte haft lugg sen jag var typ åtta år... Men det känns ballt med något annat och detta är ju lite mer "frisyr" än det jag har haft innan. Det bästa med den här klippningen är jag endast har betalat 450 kr för hela kalaset (ordinarie pris 1500 kr...)! Fick erbjudandet via GroupOn, som är en gratis medlemssida som tipsar om massa billiga erbjudanden! Gå in och kolla om Groupon är tillgängligt i närheten av er och bli medlem! Klippte mig förresten på Holland Hair South vid Skanstull.

Audrey Kawasaki

Ball donna. Kolla in hennes verk här.


Favorit i repris


Stereogram

Såg en kille som lekte med stereogram på sin smart phone förut på föreläsningen. Detta gjorde mig sugen och nu har jag letat upp några.

Kan ni se vad det är för något i bilderna?

Jag dör!


Hon är då bra lustig, min stora lillasyster :)

Längesen

Fin låt av Petter:


Humörmässig berg-och-dalbana

Den här dagen har varit en riktig berg-och-dalbana humörmässigt. Hade sjukt lång sovmorgon och hade tänkt få en massa läsning av ekonomi avklarad. Men nej då. Ekonomi kändes inte kul. Ingenting kändes kul faktiskt. Inte ens House! Gruvade mig även inför resultatet på tentan i Miljö- och arbetsvetenskap och ute var det snöstorm. Humöret var alltså inte på topp. Sedan blev jag jätteglad runt klockan 14:05 då jag hämtade ut min tenta. Jag fick B! Tjoho! Superdupernöjd! Dock så var jag tydligen bara 1,5 poäng ifrån A... Men jaja, man kan inte få allt! Så nu tänker jag ta en kväll ledigt för att jag var så duktig. Haha. Min belöning till mig själv blir en helkväll med House och Photoshop!

Ha det alla tiders folk!


Appropå att det tydligen har skett ytterligare en årstidsskiftning. "Min" fina björk under hösten som gick.

In progress


Avundsjuk

Hittade precis en blogg som gjorte mig grymt avundsjuk. Vill också vara så duktig! Kolla in bloggen bokkei om ni är roade av att teckna och måla.


Bild gjord av bokkei

Dignity

Fotografen Dana Gluckstein har under några decennier fotograferat olika kvinnor runt om i världen. Detta har resulterat i en bok -  Dignity: In Honor of the Rights of Indigenous Peoples.

Några smakprov:Källa

Tågolycka!

Hm, livet är då väldigt oförutsägbart. Är hemma hos Dan nu, efter många om och men. På vägen hit var vi med om det läskigaste på länge! När vi stod och väntade på pendeltåget i Handen så var det en person som hoppade/snubblade framför tåget på det andra spåret! Detta resulterade i full kalabalik; polis, räddningstjänst och ambulanshelikopter tillkallades, tågen rörde sig inte en millimeter, kaos på bussarna... Sjukt otrevligt. Själv såg jag inte när personen hoppade/snubblade, men jag hörde en kraftig duns och sen hur folk skrek. Usch, hoppas det gick bra för den arme olycksfågeln.
Fast det sjuka är att detta är inte första gången jag är med om något sådant här! För ungefär två år sedan så åkte jag med ett regionaltåg som körde på en man i Ljungskile! Han hamnade dessutom precis under min vagn... Hur han lyckades överleva är ett mysterium.
Så där ser ni folk - akta er för tågen! Gå inte för nära spåren! Detta gäller alla tåg - även i tunnelbanan!

Wacom Bamboo Fun Touch and Pen

Är precis hemkommen från ICA Maxi och sitter och drömmer om en alldeles egen ritplatta.


En Wacom Bamboo Fun Touch and Pen hade ju varit trevligt!


Tisdag

Hemma i Haninge igen! Åter till vardagen! Min helt vanliga tisdag har hittills varit väldigt angenäm. Började dagen med sovmorgon till 08:45, ekonomiföreläsning mellan 10:00 och 12:00, därefter en mini-shoppingrunda. Och nu är jag hemma igen. Götteligöttgött. Har precis käkat "lunch". Man skulle nog snarare kunna kalla det för Frukost nr. 2. Laga mat till enbart mig själv är inget jag känner mig särskillt road av, nej utan då får det hellre bli några smörgåsar ocf en kopp te. Det är med andra ord en jäkla tur för mitt näringsintag att jag har Dan (som numera är utsedd till Förste Kock i vår relation). Resten av dagen kommer jag att fylla med andra ytterst trivala studentsaker, såsom monstertvätt, renskrivande av anteckningar och läsning av kurslitteratur. Sedan ska jag nog även klämma in lite rolig läsning av reseguider om Turkiet och framförallt Istanbul! Måste även fixa klipptid... Insåg rätt nylígen att jag kommer behöva byta från sidbena till mittbena med min nya frisyr. Gud jag känner redan hur "ont" jag kommer få i håret...

Resultatet av min mini-shoppingrunda:


Rutig kjol, midjeskärp (med kabinhake!), toffsar, ögonfransböjare, clear-up strips (bye bye pormaskar!), linsvätska, strömningsläraböcker, Byggformler och tabeller (den inslagna boken), samt reseguider om Turkiet och Istanbul, lånade på biblioteket.