Surfa safe

Något som jag verkligen har lärt mig sedan jag började använda datorer är att är det något man verkligen behöver så är det ett bra virusskydd. Åtminstone sedan man började använda internet. Och oftast så prisar jag fildelning till gudarna, men det skapar mycket problem också… Just nu har jag inget direkt akut virusproblem på min dator – jo förutom att min anti-virusprenumeration med Norton gick ut nu i dagarna… Länge har jag struntat i de små fönstren som dagligen har varnat mig för att min prenumeration snart går ut… Men nu är det alltså oundvikligt. Och då är nästa fråga: Vad göra nu? Letar man reda på något från Piratbay och hoppas på att man är tillräckligt smart för sådan skit, eller drar man ihop svångremmen som den vuxne person man är och köper mjukvara som skyddar en i sisådär ett till två år? Och oavsett; Vad är bäst? Vad är mest prisvärt? Vad räcker för mig? Vad passar mig? Helt osökt kommer jag att tänka på preventivmedel. Självklart att jag gör det, kan kopplingen bli tydligare? Sådan är dagens verklighet: Vi måste skydda oss.

Så då är frågan: Vad väljer man? Hur väljer jag? När det kommer till preventivmedel är jag inte lika förvirrad. Där finns det också en hel uppsjö av olika sorter som passar olika människor olika bra. Dock kanske preventivmedel i regel är riktat till kvinnor… Är det det som är problemet? Att alla sådan här datorgrejer i regel är mansdominerat och riktat mot männen? Är det därför en liten kvinna som jag blir så förvirrad när det kommer till sådana här tuffa beslut? Jösses, har vi genusproblem i datorvärlden med (!)...

Låt oss alltså tänka nu. Jag är en ung kvinna som är internetuellt aktiv, jag har mina internetuella säkra hemsidspartners som jag frekventerar ofta, men har ändå några one click stands  då och då. Jag har ingen önskan att varken få något supervirus eller bli med trojan. Vad passar då mig? Om jag tänker i preventimedel (såklart!) så skulle jag vilja tillskriva mig själv något bra p-piller och ett rejält paket med kondomer. Eller kanske bara kondomer… Jag behöver med andra ord datorvärldens anti-virusprogram som motsvarar en kondom. Jävligt bra och allround, skyddar mot det mesta helt enkelt. Så vad tycker ni? Vad rekommenderar ni? Profil, Näcken, Okeido, Chosan…?  


Doc Martens

Sitter här denna sköna sommarkväll och tittar på skor. Oh yeah. Men inga sommarskor, utan riktiga kängor! Riktiga Doc Martens! Har redan ett par röda lackkängor, men är grymmt sugen på att skaffa ett par till till hösten. Så jag sitter och låter mig bli inspirerad av bland annat följande:


Dagens toppar

Dagens 10 topp-lista:

(ej någon speciell rangordning)

1. Familjeutflykter
2. Fotbad
3. Min fantasivärld
4. Sex and the City
5. Min nya Billabongväska
6. Marilyn Mansons album The High End Of Low
7. Salt havsluft
8. Mina blyertspennor
9. Sova middag
10. Bullar

Imorgon är det fredag och då tar jag mig en tripp till Göteborg för lite olika ärenden (självklart är shopping inkluderat!). Hela dagen kommer jag även att ha Lina i mina tankar, för jag tänker hålla alla mina två tummar för henne! Can't say it too many times; YOU GO GAL! Och gör ingenting inte jag skulle ha gjort... Ehehe...


I want to kill you like they do in the movies - Marilyn Manson

Michael Hussar

Jag blev introducerad för konstnären Michael Hussar genom tv-serien La Ink för något år sedan. Då var det en kund som ville få ett av hans verk tatuerat på armen. Jag kommer ihåg att jag tittade på porträttet med en blandning av avsmak och förtjusning. Efter jag sett klart programmet blev jag tvungen att googla Hussar och spana in fler av hans verk. De blandade känslor som jag tidigare känt gjorde sig påminda igen. Efter att ha kollat igenom alla hans verk som fanns på hans hemsida kunde jag bara konstatera: jag gillade det! Jag inser dock att hans motiv kanske inte uppskattas av alla människor, somliga skulle nog tycka att de är både groteska och perversa. Men smaken är väl som baken - delad, antar jag, så jag lägger ändå upp några smakprov på hans konst här. Enjoy!

       


Shopping


Shopping! Har varit inne i Uddevalla med systrar och mor i några timmar nu  eftermiddag och shoppat lite lätt. Känns bra då det var längesen man ägnade sig åt sådant. Visst så handlar jag annars också, men då är det oftast bara något åt gången. Det var längesen jag handlade flera saker på en gång! Japp, så nu har jag satt sprätt på lite av mina skattepengar... Det som blev inhandlat idag var; partyskor, leggins, tights, sminksaker och Marilyn Mansons två senaste album. Jepp, jepp, så jag är nöjd! Så nu ska jag strutta runt i mina fina skor en stund, därefter hämta pappa (och givetvis lyssna på MM i bilen...) och sen bara deeega. Huvudvärk light, så det behövs! Imorgon är det Lysekil som gäller, och då ska vi gals (och några boys) göra Sveriges minsta "stad" osäker! Oh hell yeah! Ser vi fram emot! Sen så kommer ju både Emma och Ines till slutet av helgen! Ska bli gött att träffa dem och återförena hela Amöbagänget♥! Så, nu mina vänner tänker jag strutta vidare!

 


De små sakerna

Det är de små sakerna som gör det! Efter mycket strul med junkyard.se har jag till slut lyckats att beställa min keps och min väska! Ja Ines, det blev sweet och billa! Du övertygade mig baby ;). Och inte nog med detta! Jag fick min ELLE idag också! Jag trodde av någon anledning att den skulle bli liggandes hemma på dörrmattan i Haninge och bli uppäten av dammråttorna... Men nu är den här! Ska snart gå och lägga mig och gotta mig i sängen med min tidning i några timmar. Perfekt med tanke på att jag måste vila magen inför min stundande löprunda! Så nu kan jag lägga mig och lata mig med gott samvete, för jag ska ju vara nyttig sen ;).  

Huvudbry och väskor

Sitter och kikar lite på junkyard.se. Sen min lilla (och oerhört trevliga) vistelse hos min vän Sophia har jag blivit sugen på att köpa en keps! Som det ser ut nu så står det mellan en från Volcom och en från Sweet skateboards. Har inte riktigt bestämt mig för vilken jag gillar bäst än... Har även hittat två väskor! Dessa från Billabong och Roxy. Så nu ska jag bara fundera ut vilka jag ska ha...


Kepsar från Sweet skateboards respektive Volcom



Och väskorna. Just nu verkar som det lutar åt Billabong snarare än Roxy, men vi får se!

Livet är gött - världen är stor

Livet är jäkligt najs ändå. Helt plötsligt vändes min värld upp och ner och jag visste varken ut eller in. Jag förstod inte vart jag var på väg här i livet, ingenting spelade roll. Nu däremot, uppskattar jag mer och mer livet för var dag och är tacksam för hur allting har artat sig ändå. Att inte exakt veta vad som kommer att ske i framtiden känns för första gången på väldigt länge otroligt bra. Livet är inte logiskt, och istället för att kämpa mot det faktum hela tiden och försöka rationalisera allting så försöker jag finna mig i att det är som det. Att jag inte kan förklara alla händelseförlopp och - framförallt mina känslor, känns inte lika viktigt längre. Jag är ung och har mycket tid på mig. Sommaren är här, livet är gött och jag är otroligt nyfiken på framtiden!


Försökte hitta klippet från filmen, men det gick inge vidare... Håll till godo!

I-landsproblem



Jag har några moderelaterade i-landsproblem.

1. Jag kommer antagligen inte att få min ELLE hit till Västkusten.
2. Jag hittar ingen snygg kjol!
3. Jag kommer behöva vänja mig vid att inte ha nära till affärer i sommar...
4. Jag tog inte med mig några fina festskor hit (jag var fortfarande för arg på dem efter helgens sviter...)!
5. Jag hittar inte min GULA bikini i någon H&M-affär! 

Hmm... Det verkar som jag behöveren shoppingtur till Göteborg snart... Ska ju visserligen dit på onsdag, men jag tror jag och Sophia ska ha lite bättre saker för oss än att shoppa. Typ dricka bärs och sola. Jag börjar verkligen på allvar vänja mig vid öl nu. Okej, det är en klar överdrift att kalla mig öldrickare, men jag tar mig! Upptäckte för ett tag sedan att Crocodile var en helt okej sort. Eller, så länge den är kall och jag redan är påverkad... Men som sagt, sommaren är lång och jag hinner nog vänja mig lite mer innan den är slut.

  

Förkylt läge



Usch, idag mår jag inte toppen direkt. Är lite febrig och har ont i mina leder. Jäkla förkylning! Har inte lust att känna mig orkeslös nu... Åtminstånde har jag tid att vara sjuk nu i alla fall... Igår var det lite lätt utgång med Marie, dock drack jag ingenting då jag tänkte kurera min förkylning. Stack hem rätt tidigt. Fastnade i telefon en stund med min piccolo. Däckade jäkligt hårt, för att några timmar senare agera fylletaxi... Jojo, man håller ju igång. Sitter här i mitt ack så stökiga rum, och funderar på sommaren och hur den kommer att te sig i år. Verkar som om den kommer bjuda på mycket trevligt! Ska träffa min gamla barndomskompis Sophia på onsdag! Ska bli massa skoj! Det var så längesen vi träffades! Egentligen borde jag börja stuva in mina kläder saker i garderoben och lådor. Men jag orkar inte riktigt... Så nu ligger allt i ett "organiserat kaos" på golvet och mitt skrivbord. Men jag tror jag skjuter på det tills jag känner mig bättre ;). Sitter även och funderar på om jag ska köpa en ny mobil till hösten. Eller, det är egentligen inte särskilt mycket om, utan snarare vilken. Min lilla Greger börjar bli lite gammal och trött nu... För att inte tala om SLITEN! Det var ett under att han överlevde den senaste misshandeln tycker jag xD. Som sagt, frågan är ju vilken telefon man ska köpa. Jag har genom åren utvecklat lite av en förkärlek för Sony Ericssons telefoner, men jag vet inte, kanske det är dags att prova något nytt? Oavsett, jag tänker inte skaffa någon touchtelefon, det är ett som är säkert! Gillar inte tanken på hur kladdig displayen måsten bli... Och inget för high tech och ingen tegelsten... Har dock funderat på en svart Sony Ericsson J10i2 Elm. Men jakten på den perfekta telefonen lär nog fortsätta sommaren ut. Nu är jag lite godissugen, så kanske blir det en biltur till Konsum snart!


En miljövänlig Sony Ericsson J10i2 Elm kanske?

Hemma

Jaha, då var jag äntligen framme i mitt kära rum hos mor och far. Den här dagen har varit lååång. Dagen började med att jag och min piccolo stod upp klockan 06:30 för äta frukost, diska och i största allmänhet ordna med alla sista minuten-grejer. 09:14 avgick mitt tåg mot Göteborg. Efter lite tågåkning med både SJ och Västtrafik anlände jag till Uddevalla kring tvåtiden. Där hämtade Vickan mig med bilen! Japp, hon har skaffat körkort den lilla plutten! Sen kom man hem och vilade i några timmar, och sen bar det av till kusin Tobias på studentkalas! Mycket trevligt folk och dricka och mat! Och nu, typ 13 timmar efter att jag lämnade Stockholm kan jag börja varva ner... Känns gött med sommarlov nu! Fast jag har inte riktigt hunnit förstå det än... Kanske att det har börjat smälta in om en vecka eller nåt sånt. Nu börjar det dessutom pratas om en högstadie-reunion :O! Haha, DET kan bli skoj! 9E tillsammans igen! Moahahaha... Tänk vad saker och ting har förändrats sedan dess! I alla fall, imorgon tänker jag ta en riktigt lååååång sovmorgon, bara gå och dra hela dagen. Sen verkar det bli fotboll med mig, Marie och annat okänt löst pack xD. Härligt. Men nu tänker jag starta mitt sköna sommarlov med att bädda sängen!

Bon Nuit!


Nu är det sommar!

Virrig

Hoppla! Ja nu var det onsdag, tenta om några timmar... Känner mig otaggad. Eller nä, lite taggad är jag väl allt. Kicka ass är det som gäller. Imorrn tidig otta bär det av till Västkusten, och jag har fortfarande inte hunnit packa på allvar! Har liksom haft så mycket annat att greja med... Jösses, ja men jag hinner nog. Känner mig lite vimsig, så om ni inte förstår det som skrives har jag full förståelse! Helt plötsligt känns Sverige mycket stort och sommarlovet ohyggligt långt. No offense alla mina kära på Västkusten, men just nu känns det som om jag skulle vilja trycka ner vissa människor i en väska och ta med mig ^^. Och aldrig har min tajming varit så dålig heller tror jag...  Men nu orkar jag inte tänka mer, så jag tar och börjar packa lite lätt istället!