Fotsaker

Den senaste tiden har jag försökt att inte shoppa och "unna" mig så mycket saker, i ett försök att spara pengar. Dock så blev jag tvungen att shoppa i helgen. Nämligen strumpor. Strumpor. Det är väldigt omständigt att köpa strumpor tycker jag. För jag vill inte ha enfärgade och "vanliga" strumpor, nej jag vill ha med mönster! Eller okej, strumporna kan vara enfärgade - men inte i någon tråkig färg! Så om man inte har råd att köpa Happy Socks eller har någon trevlig marknad (där de säljer typ 12 par strumpor för 100 kronor) nära, så blir det svårt tycker jag. Lyckades i alla fall göra en ganska bra affär på H&M här i lördags!


Hade lite otur med de svarta och beiga strumporna - men annars okej!


För att fortsätta prata lite om saker som man har på fötterna, så har jag övergett mina kära Docs för den här vintern. De väntar på rengörning och lite allmän ompyssling. Istället traskar jag runt i min "nya" MacBeths. Jag fyndade dem på junkyards rea i höstas för att jag skulle ha dem nu i vår. Men inte kunde jag vänta ända tills dess! Nej, mina fötter ville tydligen ha nya skor på sig. Jaja, hoppas bara de inte tar för mycket stryk nu med all snömodd.


Mina MacBeths och Dans kängor. Lite Chaplin över vårt sätt att ta av oss skorna...

Måndag

Åhåhååå! Måndag - ny dag och ny vecka! Vaknade idag klockan 06:45, som vanligt vill säga när jag ska till skolan tidigt. Var så himmla himmla trött! Så jag bestämde mig för att flexa lite och dra till skolan vid tio istället. Vad skönt det är när man bara har övning och kan disponera sin egen tid! Så nu har jag sovit en timme extra och det gjorde susen vill jag lova! Känner mig full av energi! Det gör inte Dan. Jag övertalade honom att också skulle vila en timme med mig (han börjar inte förrän tio han heller), men jag tror att jag tog all energi från honom... Stackar'n. 

Anledningen till att vi är en aning trötta idag beror på att vi har haft en så trevlig helg! Vi har umgåtts med Dans föräldrar, syster och syster-sambo. Vi har blivit rejält bortskämda med både mat och alkohol. Gårdagens meny var till exempel en trerätters med oxfilé som huvudrätt och hemmagjord glass till efterrätt. Det serverades inte mindre än fem olika alkoholsorter, däribland champagne! Åh livet som student är riktigt trevligt ibland! Så nu är det dags att återgå till verkligheten, med plugg, plugg, plugg, plugg... Men jag antar att det är sånt som måste göras. Nu ska jag fortsätta med mina morgonbestyr och sedan pallra mig iväg till min konstruktionsföreläsning!

Hejrå!

Dagens

Idag har jag cadat och assisterat Dan i matlagning hemma hos hans syster. Middagsgästerna var vi, Dans föräldrar, Karin och Daniel. Supertrevligt och gott!
Detta var min lilla utstyrsel idag:

Koftan är från H&M, skrikgrön t-shirt från Wesc och byxorna är vintage från Mexx
(fyndade i mors garderob!)


Luggen börjar bli lång nu, dags att besöka frissan snart!

Påsk

Nu är alla biljetter för påsklovet bokade! Det blir ett jävla flängande, men det är det värt :). Mitt och Dans rutt-schema kommer se ut som nedan.




15 april: Stockholm - Luleå - Piteå

20 april: Piteå - Luleå - Göteborg - Hunnebostrand

25 april: Hunnebosrand - Uddevalla - Stockholm


Om ni råkar befinna er på samma ort som oss och vill umgås - säg bara till så bokar vi in er i schemat ;)

Teckningen

Här kommer en till bild på teckningen jag gjorde klart härom dagen. Den här gången i lite bättre ljus.



Så nu är frågan bara vad jag ska göra med denna skapelse? Vad gör man med färdiga teckningar egentligen? Arkiverar man undan dem? Ramar man in dem och hänger upp dem på väggen? Säljer man dem till högstbjudande? Någon som har ett förslag?

Blyerts

Sååå. Ska finjustera lite mer imorrn, men annars så är den så gott som klar :)


Beklagar det kassa ljuset, ska försöka ta en ny bild i dagsljus.

Sånt man måste göra

Piiiuuuhh. Nu har jag varit duktig och gjort husliga sysslor. Jag har handlat (med hjälp av Dan), diskat, dammsugit, strykigt lakan och vattnat blommor. Tur att Dan lagade maten, annars hade man ju kunnat tro att det är patriarkatet som regerar här. Höhö.


Grönt är skönt och blått är flott

Nu när jag har varit så duktig tänker jag unna mig en stunds tecknande och en stor kopp te! Håller på med en teckning som jag påbörjade för typ ett år sen(!). Sån är jag, jag håller på tills jag tröttnar för att sen fortsätta ett tag senare. Men nu har jag verkligen varit sugen på blyerts, så nu går det som smort! Ni fick se en liten sneek-peek på teckningen förra veckan i det här inlägget.

På återseende!

Mjukvara

Nu har jag installerat både Photoshop CS5 och Autocad 2011! Så nu kan kreativiteten flöda!






Stockholm Tea Party

Te. En utav de allra bästa dryckerna tycker jag, jämte Coca Cola. Jag är mycket rutinerad när det kommer till te och drick det oftast som om det vore ett livselixir. Jag uppskattar även en kopp kaffe ibland (helst en cappuccino!), men te är nog det jag föredrar mest.

Just nu sitter jag och Dan och provar en nyinköpt tesort, nämligen Grön Persika från Bönor & Blad. Tanken var att det skulle likna ett te som jag fick i present för något år seda, men det var väl inte så jättelikt. Så jag får väl bege mig till Tant Augustas i Alingsås någon gång och införskaffa orginalet. Kanske gör jag som Pippis pappa och tar luftballongen dit. 

Några av mina favoritteer:

• Lapsang suchong - Bönor & Bland

• Citronella - Bönor & Blad

• Gao Lu - Bönor & Blad

• Grön Persika - Bönor & Blad

• Himlagott - Kobbs

• Lust och Fägring - Kobbs

• Citron och Ingefära - Friggs

• Kvällsro - Friggs

Och massa andra sorter, typ fruktiga saker från Lipton. Och Earl Grey. Så klart.



Så nu ska jag återgå till mitt tedrickande och framförallt pluggandet. Te och stålkonstruktion en lördagskväll. Det ni.

I min ryggsäck

Jag har sett att det har blivit vanligt att man ska visa upp vad man har i sin handväska. Tänkte göra detta nu, men då jag lever lite av ett backpackerliv nuförtiden, tänker jag visa vad som finns i min ryggsäck istället.


Om ni är riktigt nyfikna och ser dåligt - klicka på bilden för större format!


Om ni undrar över frånvaron av necessär, så ligger det till så att den redan är hemma hos Dan. Jag har bara varit hemma i min lägenhet en sväng och bytt ut delar av mitt portabla bohag. Ska bli så skönt att få slippa detta eviga konkandet sen när (om) vi får en gemensam lägenhet.

Fy sjutton!

En gång i tiden var jag sjutton år, vilsen, missförstådd av alla och besatt av Photoshops redigeringsverktyg. Vad skönt det är att inte vara tonåring längre säger jag bara!


2007-07-07


2007-08-16


2007-08-20


Tur att man växer upp och inser att man inte är ensammast och fulast i världen. 

Begränsad

Jag insåg här för nästan en månad sedan, när jag höll på och trixade med den nya bloggdesignen, att jag är begränsad. Ganska snabbt märkte jag att blogg.se suger (förlåt mig åh helige Administratör, ty jag har syndat), då det just är begränsat. Alla mina idéer till designen blev antingen mosade eller kompromissade. Jag bestämde mig där och då att jag ska köpa en egen server det här året. Så jag kan få göra som jag vill. 

Men det är inte bara på Internet jag känner mig begränsad, utan detta är något jag känner mer och mer inom de flesta områden i mitt liv. Och efter att ha ältat detta dilemma fram och tillbaka ett tag har jag nu kommit fram till att det hela kretsar kring två saker - tid och pengar.

Pengar ger mig möjligheten att leva ett vidare liv i de allra flesta bemärkelser. Mer pengar ger mig möjlighet till ett liv med högre levnadsstandard såsom boende, resor, mat och massor med materiella ting. Men framförallt trygghet. Med tillräckligt (och gärna mer) med pengar på kontot går vardagen mycket smidigare och mer friktionsfritt. Pengar ger mig bostavligt talat ett större svängrum här i världen. 

Mer tid ger mig större möjlighet att göra det jag vill (och inte bara måste) göra. Med mer tid kan jag bejaka alla mina intressen på ett mycket mer tillfredsställande sätt. Jag kan umgås mer med de människor som jag håller av här i denna värld. Med mer tid blir jag lugnare i sinnet och mer balanserad. Man kan med andra ord säga att mer tid ger min själ större utrymme.

Såhär långt in i mina funderingar dyker en fråga upp i mitt huvud - utesluter det ena det andra? Vi har ju alla hört sedan barnsben att tid är pengar, men nu är frågan - är pengar tid? Om man har det ena, föder det det andra då? Vad kom först, hönan eller ägget...

Efter att ha ägnat dessa tankar lite tid (utan resultat) kom jag på något annat. Problemet kanske inte är bristen på tid och pengar - utan kanske snarare mitt begränsade synsätt? Om jag bara ser begränsingarna här i världen, ja då känns nog världen rätt så begränsad. Vad hände med möjligheterna? Jag är ju trots allt en ung, kreativ och målmedveten tjej med underbara människor kring mig och en bra utbildning. Världen ligger ju för mina fötter. Jag får inte låta mig begränsas eller hindras - utan jag måste skapa mig mina egna möjligheter! "Jag gör mina egna regler - det blir roligare så" är ju trots allt mitt motto. 


You could have everthing you want - and you should!


Svenska Spel

Idag när jag kom hem upptäckte jag att jag fått ett brev, ett mycket oväntat brev - från Svenska Spel! De undrade om jag ville delta i en undersökning om min relation och inställning till spel och lotter. Frågan är om de hade kunde valt en mindre olämplig person till den här undersökningen... Jag är nämligen helt ointresserad av spel - såvida vi inte pratar om Monopol och Alfapet. Till och med min mamma klagar på min attityd till spel. Hon tycker att jag är för oengagerad när vi spelar kort eller yatzy. Haha. Jag har nog helt enkelt den rätta spelgenen. 

Men jag deltog i undersökningen i alla fall. Anledningen var att man fick två tisslotter om man deltog. Och när man tänker på möjligheten att vinna lite pengar om man svarar på några kryssfrågor kändes det inte så jobbigt. Haha. Så nu får vi väl se om jag kan skrapa fram något när mina trisslotter kommer!


Can't read my, can't read my, no you can't read my poker face...

Alla Hjärtans Dag

Och det går i rosa!

Idag är det ju Alla Hjärtans Dag (undrar om någon faktiskt har missat det...) och dagen till ära har jag bakat cupcakes! My very first ones! Det blev små chokladskapelser med rosa frosting och supergullig dekoration. 


De baotastora cupcakesen som jag och Dan ska ha till efterrätt ikväll!




Dessa är mindre, mer "vanlig" muffins-storlek. Men man ska aldrig förakta de
mindre, för dessa har nämligen en frosting med en gnutta Baccardi Razz!


Och även jag är rosa idag! Skåda och beundra! Dock så hatar jag de där små banden
de insisterar att sätta på alla tröjor nuförtiden! Väldigt praktiska när de ska hänga på
en galge, men sjukt fult när den hänger på mig!


Planen för kvällen är inte särskillt extravagant. Det blir hemmamys med Dan, god mat och film. Enkelt, precis som vi vill ha det. Så nu ska jag fortsätta och vara en gullig och snäll flickvän. Hehe. 

Sprid kärlek folk!

Fancy för röven



Har varit på Ica Maxi och handlat. Och givetvis gick jag på Lambis lilla PR-kupp. Dock kan jag trösta er mina kära läsare att jag inte alls är någon toalettpapperssnobb. Jag skulle nog lika gärna kunna torka mig med tidningspapper. MEN. Mitt vanliga toapapper (Serla för er som är nyfikna) var slut, så jag gick lite crazy. 


Limited Collection. Det ska jag tänka på varje gång jag torkar min vita bak.

Följa Sandra

Tips! Om ni inte orkar att kolla min blogg stup i kvarten för att se om jag har uppdaterat, så kan ni följa mig genom RSS och på Bloglovin.com. Detta gör ni enklast genom att trycka på den oranga legobiten (RSS) eller det turkosa hjärtat (Bloglovin).



PS. Lego-ikonen har jag hittat här och hjärtat har jag gjort HELT själv ;). DS.

Arbetsplatsen



Såhär ser det ut när jag och Dan trängs vid mitt lilla klaffbord. Inte särskilt optimalt, men det fungerar - ett tag. Saknar mitt galet stora skrivbord hemma hos mor och far nu. Tanken är att vi ska kidnappa det om vi får plats i vår kommande lägenhet. 
Efter några timmars ritande tänker jag nu varva ner i sängen med min nya Elle-tidning♥. 

Natti natti!

PS. Undrar ni över ljusstaken ovanpå ordboken? Den lilla anordningen tjänar som en bättre ljuskälla åt mig. Jag har klämt fast en liten spot på ljusstaken som jag sedan har pallat upp på ordböcker... Så nu vet ni! DS.

Tack JM och ELLE!

Idag fick jag riktigt trevlig post! Biobiljetter x2 från JM och marsnummret av svenska Elle :).






Jag lovar, detta är ingen muta från JM, utan jag vann dessa biobiljetter i en tävling de
hade på KTH Haninges Arbetsmarknadsdag förra veckan.


Vardagslyx! Fick en prenummeration av min syster Viktoria i julklapp. G
alet uppskattat!

Psykosociala test?

Jag tror att våra kära vädergudar är en aning uttråkade. För att råda bot på sin tristess utsätter de oss människor för psykosociala test. De byter väder ofta och plötsligt för att helt enkelt se hur lång tid det tar innan vi människor blir galna och dukar under. Typ som man gjorde med The Sims-gubbarna när man var liten. För att se vad som händer. 

Detta var dagens teori om vädret.


Idag tänker jag inte gå ut mer än jag behöver. Dock verkar det som om jag kommer
att behöva göra det några gånger...

Geggiga självstudier

Efter en hel dag fylld med självstudier är det nu dags att dra sig mot sängen. Mina så kallade "självstudier" har idag dock mest bestått av att rita, rita och rita. Och shoppa lite. Och sova. Jag har under dagen färdigställt mitt lilla troll-projekt (se tidigare inlägg!) och ritat ett lite komplicerat höghus ur olika perspektiv (en grej till samhällsplaneringsprojektet). Men jag har även hunnit med en lite små-shopping idag också. Dock bara nödvändiga grejer! Och! Mina grejer från junkyard.se kom idag! Bra, bra, bra. 

Det ska bli spännande å se om jag kan somna nu, med tanke på att jag sov ungefär en och en halv timme förut... Kändes otroligt skönt då, men nu känner jag mig bara BLÄ. Känner mig alldeles geggig och seg hela jag. Förstår ni hur jag menar? Som tur är spelar det ingen större roll om jag inte somnar på fläcken, för jag har inga föreläsningar imorrn heller! Dock så ska jag tvätta... Men det är fredag imorrn! YAY!

Sov sött med er allihop!


Jag må vara 90-talist, men jag är ju faktiskt gjord på 80-talet!

Ett troll blir till

I bergakungens sal - Edvard Grieg


Färdigt resultat



Hur jag gick tillväga:


1. Jag skannade in min enkla blyertsskiss och förstärkte konturerna i Photoshop.


2. Sedan lade jag till mer detaljer som jag inte orkat göra i den ursprungliga skissen.


3. Därefter började jag färglägga trollet med de bottenfärger som jag ville ha.


4. Efter ett jäkla tags pillande med skuggor blev det såhär.


5. Skogen bakom trollet börjar ta form.


6. Efter ännu mer pill med bakgrunden och andra detaljer är trollet klart!


Detta var en otroligt rolig bild att göra - och framförallt på datorn! Att använda min ritplatta och rita i Photoshop passar mig väldigt bra, då jag har en viss benägenhet att sitta och pilla med saker i evigheter. Med alla lager och ctrl+z blir det mycket lättare! Jag är så glad över min ritplatta och det verkar som att jag kommer att få större möjligheter att utvecklas med den!

Är det någon som vågar ge lite konstruktiv kritik?

Alpinshopping

Har shoppat lite förnödigheter inför den kommande skidsemestern i Kläppen i slutet av nästa månad. En mössa, ett par handskar och reklamstrumpor blev det.


Mössa från Zimtstern


Handskar från Kombi


Trevliga junkyard.se-strumpor ;)

Nu fattas bara ett undeställ så är jag klädmässigt sett redo för fjällen!

Snickarglädje

Hittade ett par snickarbyxor i shortsmodell på H&M:s webbshop! Blev otroligt sugen på att införskaffa mig ett par sådana! Jag hade ett par pigelinggröna snickarshorts när jag var ungefär sju bast. Så vad tror ni, ska man gå retro eller?


Klipp & Klistra

Jag har en liten anteckningsbok som jag kallar för min Klipp & Klistra-bok. Där i klistrar jag in bilder, artiklar, recept, biobiljetter med mera. Ja det mesta som fångar mitt intresse.












Sagan om Ringen

Hej på er allihopa! Ber om ursäkt för en mycket låg uppdatering den här veckan. Tänker som tröst skriva lite nu. Haha. 

Till dagens ämne: Sagan om Ringen. Oh yes, det eviga nördandet går vidare... Dan och jag har ganska nyligen sett på J.R.R. Tolkiens kära triologi på film, vilket återuppväckte mitt stora intresse för böckerna. Då jag tycker väldigt mycket om böcker och framförallt att äga böcker,  är mitt nya projekt att skaffa alla böcker av Tolkien som är förknippade med triologin. Detta visar sig vara lättare sagt än gjort, då de böckerna jag vill ha har slutat att tryckas och är därför ganska så kluriga att få tag i. Ni förstår, för mig är det väldigt viktigt att alla böcker i en serie hör ihop, är från samma förlag och har "samma" tryck. Kan tyckas lite löjligt kanske, men sån är jag. Saker och ting som hör ihop måste även passa ihop.
Jag lyckades i alla fall hitta två av alla de böcker jag vill ha på Ord&Bok, så nu väntar jag bara på levernsen. 

Böcker jag har:



Böcker som jag har beställt:



Böcker jag söker:



Det är möjligtvis ingen vänlig själ som kan tänka sig att sälja någon utav dessa böcker till mig? Men det måste vara de här omslagen! Annars blir det ingen deal. 

Om ni vill göra affär med mig går det bra att maila på [email protected].



Sandra ♥ Rihanna

Do we like it? Oh yes we do.