Glass i stora lass!

Idag åt vi vår hemmagjorda glass! 








Om det blev gott? Ooo ja! Som ni ser på bilden här ovan så blev glassen väldigt krämig, inte så där stenfrusen som man är van vid. Det blev inte så jättemycket glass, men det räcker gott och väl till två personer. Speciellt om man har grädde i smeten...
Vi använde oss av ett recept som följde med maskinen, och det lyder som följer:

Vaniljglass

1 3/4 vispgrädde
2 äggulor
35 g socker
Frön från 1/2 vaniljstång (vi använde 1/2 msk vaniljsocker)

Vispa grädden. Vispa äggulor, socker och vanilj till en luftig smet i en separat skål. Vänd försiktigt ner grädden i äggblandningen. 

Sedan hällde vi ned smeten i glassmaskinen  enligt beskrivning. Detta funkar säkert att göra utan glassmaskin, man kan nog bara hälla upp smeten i en form och in i frysen ett tag.

Och detta var bara början. Snart ska vi iväg till Hammarbyhöjden och fira Daniel. Då blir det tårta! Maximal sockerchock idag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback