Dagen i bilder

Idag har jag och mina klasskamrater från Byggteknik och Design varit ute och tittat på olika stadstyper. Det var intressant, men det var så jävla kallt bara! Vi besökte drygt tio olika ställen, men stannade aldrig längre än 20 minuter. Vi höll seriöst på att frysa ihjäl. 


Kvarteret Draget på Söder


Massa fåglar vid Slottsbron


Djurgården


Högberga, Lidingö


Gåshaga, Lidingö


Trött och rufsig tjej!

Nu tänkte jag försöka skriva rent mina anteckningar från dagen och besvara alla frågor om de olika stadstyperna, medan jag har det färskt i huvudet!

Adios!Bonusdag

Jag har försökt att börja med ett nytt förhållandesätt till söndagar. Jag blev så inspirerad av Dans syster Karin när vi var på söndagsmiddag hos henne och hennes sambo för två veckor sen. Då pratade vi just om förhållandesättet till söndagar. Majoriteten i sällskapet (det vill säga Dan, jag och Daniel) hävdade att söndag är den värsta dagen i hela veckan, då den är fylld med ångest, äckel och galla inför den stundande arbetsveckan. Typiskt svenskt alltså. Men Karin berättade om hur hon brukar se på söndag som "bonusdagen". Att den är som den där lilla trevliga förlängningen av helgen. Ännu en dag som man kan slappa och ta det lugnt. Lite mer danskt liksom. 

Jag måste erkänna att jag blev så förvånad när jag hörde detta! Jag tänkte verkligen att "Shit, det är verkligen sådär man ska tänka!" Jag kände mig så sjukt trångsynt och tråkig som inte hade kommit på det där själv. Men det är inte det som är det viktiga. Det viktiga är att jag nu försöker förändra mitt synsätt. Istället för att håglöst gå omkring och känna ångest de två senaste söndagarna,  har jag försökt att hitta på något konstruktivt eller roligt att göra. Som idag har jag tagit hand om alla nytvättade kläder, räknat konstruktion, varit ute och sprungit med Dan och nu lagar vi mat (eller just nu är det bara Dan som lagar mat...). Sedan ikväll blir det dags för Sagan om de två Tornen! 

Detta är verkligen ett synsätt som jag rekommenderar alla er därute att prova (om ni inte så positiva att ni redan gör det)! Se söndag som den där extra dagen då man hinner komma ikapp med skolarbetet/jobbet, eller ännu en dag då man bara kan vara ledig och ha det gött.  Det är inte så viktigt vad man gör, huvudsaken är att det känns najs. Mitt tips är att försöka hitta på något kul/konstruktivt under dagen och sedan runda av den med mys, typ en mini-filmkväll. Lite som lördag 2.o

Så försök nu alla att göra något trevligt av det som är kvar av den här dagen. Fånga bonusdagen!

Kan Dee Shop

Hittade lite grejer på Kan Dee Shop. Shit, jag skulle vilja köpa hela rasket på sidan! Kanske, kanske unnar jag mig något linne därifrån någon gång framöver.


Kolla in webbutiken här och bloggerskan bakom den här.

Hemmafru?

Ända sedan jag och Dan började vädra våra åsikter angående att vi skulle kunna tänka oss att bo ihop, har jag haft en sjuk besatthet av heminredning. Jag beter mig seriöst som om jag redan hade en lägenhet att inreda. Likt en skata vill jag bygga mig ett bo och fylla det med glänsande och skinande saker. Håller jag på att förvandlas till någon hemmafru som inte har andra intressen än gardiner och kuddfodral?

Jag har försökt att analysera mitt beteende (typiskt tjejigt!), men har inte lyckas komma fram till något entydigt resultat. Jag tror att det är en kombination av att vilja flytta ihop med Dan, skaffa ett större boende och mitt intresse för inredning som gör mig lite besatt. Tro mig, min lägenhet är perfekt - förutom att den är för liten! Haha. Nej, men jag är allmänt trött på bo-i-en-liten-etta-konceptet. Jag vill ha svängrum, större möjlighet till förvaring och avskildhet! 

Medan jakten på en passande lägenhet går vidare låter jag mig inspireras friskt. Några sidor som jag frekventerar är bland annat:

Elle Decor

Elle Interiör

IKEA

Underbara Clara

KällaKällaKälla

Staten och kapitalet

Har precis betalat månadens räkningar. Däribland ingick återbetalningskravet till CSN. Tungt. Ja vad mer finns det där att säga än jag redan har vräkt ur mig? Jag orkar inte ens jaga upp mig - jag har bättre saker för mig just nu.Mitt uppe i detta lilla vemod känner jag att jag måste citera Romare: "En dag kommer CSN behöva renovera eller bygga om sina lokaler, då skall jag vara med."
Ha förtröstan alla teknologer. Revange och hämnd ligger för våra fötter. We will rule the world.

Skissar

Idag har jag ägnat större delen av dagen åt samhällsplanering. Vi har börjat med ett projektarbete som går ut på att vi ska formge en stadsdel på ett givet område och sedan göra en planillustration till den. Efter att ha suttit i gruppen en stund i eftermiddag kom vi fram till att var och en skulle gå hem och skissa själv och sedan mötas upp i skolan imorgon igen för att fortsätta spåna. Så jag har ägnat eftermiddagen åt att skissa. Jag hade sjuk inspiration när jag började skissa idag, men nu är den som bortsprungen. Kanske kan det ha att göra med min påtagliga trötthet de senast timmarna. Notering till mig själv: måste börja lägga mig tidigare. Ikväll lär jag stupa i säng i alla fall. Typiskt att dygnet aldrig ska räcka till. Det finns alltid för mycket saker som man ska göra - och som man vill göra! Undrar om det någonsin kommer en dag då man har hunnit med allt man ska och vill göra?

Ny design!

Sådär ja! Nu är jag så gott som klar med min nya design! Vad tycks? Själv är jag väldigt nöjd med den. Jag hoppas att alla grejer ska funka nu och att det inte ska bugga för mycket i andra webbläsare... Jag ska inte skriva särskilt mycket nu, men jag vill bara säga tack till min sötaste Dan♥ som har hjälpt mig väldigt väldigt mycket med den här designen. Du är oumbärlig! 

Så nu mina kära läsare tycker jag att ni tar och gillar det här inlägget. Det är väldigt enkelt - tryck bara på Facebooks gilla-knapp under inlägget!

Hej så länge!

Kaos på gång!

Nu gott folk tänker jag börja fixa och trixa med den nya designen till bloggen. Det kommer antagligen se FÖRJÄVLIGT ut ett tag, men håll ut! Tänkte bara informera mina arma läsare om detta, så ni inte tror att jag har drabbats av vansinne. Det är bara kreativt kaos på gång!Sandra minns

Jag börjar faktiskt bli trött på vinter nu. Jag vill ha vår! Ja jag vet, det är lite tidigt att börja längta efter vår, men jag gör det ändå. Satt tidigare idag och kollade igenom lite gamla bilder och då hittade jag några härliga bilder jag tog vid Kristi Himmelsfärd. Då sken solen och naturen stod i blom. Åh vad jag längtar till våren!


Utsikt mot Strandvägen från Djurgården.


Gröna träd♥


Blommande körsbärsträd i Kungsträdgården

En dag på stan

Idag har jag och Dan varit ute på stan och knallat. Vi försöker ta oss ut ibland och bara gå runt och titta och lära känna olika stadsdelar. Leka lite turister helt enkelt. Idag var det Östermalm som blev vårt offer. Då vi båda är byggare (ja, jag räknar fortfarande Dan som byggare, trots att han har bytt till elektro...) slutar det oftast med att vi går med våra näsor i skyn och studerar alla hus runtomkring oss. Vi pekar och diskuterar glatt och högt huruvida vi tycker att husen är snygga, fula, konstiga, vilka material de består av och så vidare. Det går numera att konstatera att vi älskar hus från sekelskiftet och hatar de som är byggda på 60-talet. Haha.  
Ornament i Balders Hage
Baksidan till Arkitekturskolan


Arkitekturskolan är allmänt känd som Stockholms fulaste byggnad.
Nu förstår vi till fullo varför. 


Efter att ha traskat större delen av eftermiddagen är det snart dags att ge sig av igen. Ikväll ska jag och Dan ut till hans kompis och dennes flickvän i Bromma för matlagning och umgänge. Tummen upp! Så nu är det dags att göra sig i ordning igen...

Ha det trevligt folk!

Berlocker

Äntligen helg! Dagen har flutit på på ett mycket trevligt sätt. Hade samhällsplanering på förmiddagen och slutade sedan vid lunch. Därefter åkte jag och Dan hem till honom och åt mat och tog en tur på stan. Då passade jag på att köpa berlocker till mitt Pandora-armband! Så nu kan samlandet börja! Här är två bilder på armbandet med de nya berlockerna:


En säkerhetskedja och en berlock i silver och emalj


Me lajk!

Planen är att i framtiden skaffa berlocker i glas, guld, mer silver och trä. Sedan behövs ju även några klämstoppar. Förhoppningsvis ska jag kunna organisera alla dessa olika berlocker på ett snyggt sätt. Jag är så glad över mitt armband! Jag har varit förtjust i Pandora-armbanden i många år och tycker verkligen om idén bakom dem, det stora urvalet bland berlocker och framförallt designen. Vad vore vi (i alla fall jag) utan dansk design?!Long time no see

Hej och hallå!

Min uppdatering de senaste dagarna har varit väldigt låg - eller snarare obefintlig. Men nu skriver jag (för er som faktiskt bryr er...)! 
Är hemma nu i några timmar, då jag faktiskt råkar ha HÅLTIMME. Kommer ni ihåg håltimmarna på högstadiet? Då var de rätt uppskattade, men idag är de sjukt irriterande. Hade jag fått bestämma hade jag komprimerat all min undervisning i skolan något alldeles kolosalt så att jag kunde få mer fritid - och antagligen en hjärnblödning. Dock så passade det här lilla hålet mellan föreläsningarna bra, för nu kan jag få tid att packa inför min vistelse hos Dan (jävla nomadliv alltså!), plocka i ordning i lägenheten, kolla mailen, uppdatera bloggen och dricka en stor fet kopp te.

Så vad har hänt sedan sist då? Jag har börjat skolan igen. Skönt att få lite struktur på dagarna igen, dock hade de inte behövt börja så tidigt... Sedan var jag och Dan på IKEA igår. Tanken var att jag skulle köpa en ny bokhylla. Men jag måste ha haft en jävla hybris när jag trodde att vi skulle få den med oss hem... För det första var den otroligt tung och för det andra var den väldigt hög. Haha. Vi hade nog aldrig fått med den på bussen. Så jag antar att jag får stå ut med min bokhylla tills jag får ett annat boende. Apropå detta vill jag förmedla ett budskap de som bestämmer: Bygg mer hyresrätter! Jag och den sittande regeringen verkar inte ha samma uppfattning om läget på den fronten. Regeringen säger att bostadsbristen är ett övergående problem. Detta tycker jag är ett väldigt underligt sätt att se på hela situationen. Jag skulle snarare vilja säga att problemet är akut och absolut inte övergående! Chansen att få lägga vantarna på en hyresrätt i Stockholm idag är inte stor. Såvida man inte har stått i bostadskö i ungefär åtta år. För att få en bostad i Sveriges huvudstad idag måste man köpa en. Och sen har vi ju priserna på bostadsrätter då... Summa summarum: det är svårt att få en bostad i Stockholm om man inte har mycket pengar. Jag hoppas i alla fall att jag och Dan kan få ha en lite gnutta tur och få tag i något.

Ah. Det var dagens klagan. För att vända på steken - från negativt till positivt, så har jag faktiskt köpt en ny kamera! Japp japp! En Samsung PL200 blev det! Så just nu väntar jag på att den ska komma med posten. Ska bli skönt att ha en kamera igen! Det blir nog faktiskt en av de få sakerna jag kommer att unna mig själv i vår. För att kunna finansiera återbetalning till CSN och lite resor måste jag dra in på lite onödiga utgifter. Men i slutändan kommer det att vara värt det!

Så där ja. Nu har jag tömt ut lite av mina tankar. Nu bär det strax av till skolan igen för lunch och sedan i eftermiddag konstruktionsteknik. Härmed lämnar jag er för ett tag.

Ciao!

PS. Håller på med den nya designen och hoppas att jag ska kunna få upp den snart. Är DÖTRÖTT på den nuvarande. DS.

I skapande anda

Plats: Götgatan, Stockholm
Sällskap: Dan
Aktivitet: Kreativt tänkande och designande av hemsidor och sånt krafs
Humörmässigt tillstånd: En annalkande trötthet, dock en munter sådan

Som sagt så är jag hemma hos Dan och ägnar mig åt min nya design till min blogg. Dan han filar på sina små webbsidor. Han är så duktig den grabben! Han hjälper mig väldigt mycket med min design, kommer med tips och råd och visar exempel på häftig design. Jag är så sjukt imponerad av vad han kan och vad det finns för mycket enastående program och verktyg! Hur skulle det gå för mig utan mitt kära bollplank Dan? Han är så snäll och uppmuntrande - ja han rent av inspirerar mig till att vara inspirerad! Ja jag blir så positiv att det nästan är äckligt...
Så nu tänker jag knåpa vidare med min kreativa hjärngympa! 

So long amigos!

Give it to me baby!

När man (i alla fall jag) har ont om cash vill man ha saker som kostar pengar, och oftast mycket pengar...

Saker som jag vill ha (som kan köpas för pengar):


En resa till Istanbul


Pris: Drygt 6 000 kr (två personer)En ny digitalkamera


Pris: cirka 1 300 krNy bokhylla (en djup jävel!)


Pris: 395 kr

Sedan inom en framtid vill jag även ha en dubbelsäng och en soffa! Och just nu behöver jag fylla på mitt SL-kort! Buhu! Mycket tråkig kostnad - men ack vad skulle jag göra utan det?
'Cause we are living in a material world, and I am a material girl!

Spela på tågförseningar

Åh det är då tur att man har morgontidning! Utan min kära Svenska Dagbladet hade jag nog rätt garanterat missat den här informationen. Numera kommer man att kunna spela på SJ:s tåg, som man spelar på till exempel fotboll. Om man satsar på att tåget kommer i tid, på minuten, får man åtta gånger den satsade insatsen. Om tåget är mellan en och fem minuter sent sjunker oddsen till 3,00 och om tåget är minst en kvart försenat sjunker oddsen ytterligare ner till 2,40. 

Detta är en väldigt intressant utveckling tycker jag. Frågan är om man ska skratta eller gråta. Jag skulle å ena sidan vilja skratta, då jag kan tjäna en slant på SJ:s pålitliga förseningar, men jag skulle å andra sidan vilja gråta då detta är ett mycket tydligt bevis på hur illa den svenska tågtrafiken fungerar. 

För er som är intresserade av att satsa pengar på SJ:s tåg så kan ni göra det på ladbrokes.com, under kategorin Svensk Specialare och sedan under Transport Specialare.

Så dagens fråga: Hur många utav er kommer att börja satsa pengar på SJ:s tåg?


Dags att börja satsa pengar på SJ:s tidtabell?

Back to basic

Ja då har en dag tillbringats i Haninge. Kom fram igår kväll, blev mött av Dan som hade varit snäll och fixat både frukost och kvällsmat till oss. Och den mannen vet då hur han ska behaga mig, för han köpte sushi! Mums! Det är nog bland det bästa, när man blir serverad det man har varit sugen på väldigt länge. 

Efter en natt fylld med dålig sömn (vi är ju liksom inte vana vid att dela på en liten säng numera...) stod vi upp vid nio-tiden idag. Sedan dess har vi hållit igång. Dan har pluggat till sin tenta hela dagen och lagat mat till oss. Och jag... Jag har gjort massa saker! Jag har packat upp min resväska, städat bort julen (tjugondag knut idag!), skickat iväg min överklagan till CSN (angående återbetalningskravet för er som inte hänger med), handlat nödproviant, städat bakom spisen, gjort rent vattenlåset i handfatet på toa (tro fan att det var stopp i röret med all gegga!), ritat i PS, läst Nemi, spelat The Sims... och en del annat oviktigt! Har i alla fall fått gjort bort de jobbiga städuppgifterna och överklagan till CSN. Nu återstår det bara att hoppas på att de kan visa lite barmhärtighet. Speciellt sedan jag råkade köpa ett gulligt frimärke, som det stod "True love" på. Så nu kanske de mjuknar upp lite granna (troligtvis inte). 

Så, nu ska jag ta mig en kvällssmörgås och läsa lite i Stolthet och Fördom och Zombier. En bok med stort underhållningsvärde enligt mig!


En bild som jag funderade på att ha i min header, men den gjorde sig inte riktigt där.Packing

Så, då var det dags att förbereda sig för hemfärd. Packa och se till att man får med sig allt man har släpat med sig hit - plus alla julklappar! Hihi. Ska faktiskt bli lite skönt att komma tillbaka till Stockholm. Det är ju där jag har min bas numera liksom. Back to basic. 

Håller på och fixar med musik till min Ipod - så jag står ut med att åka tåg. Vad tycker ni om min lista?Kreativa bollar i luften

Kreativiteten är igång! Och som vanligt har jag många bollar i luften... Inte bra då jag är dålig på att avsluta grejer... MEN! Inspirationen infinner sig, så då är det bara att köra!

På gång nu:

* En eventuellt ny header
* Vantar (mönsterstickning oh my god!)
* Småklotter i PS med min kära Wacom Bamboo

Fick även ett helt plötsligt sug efter mina blyertsteckningar! Dock så ligger de i Haninge... Buhu! 

Ah! Galet detta! Kanske är det Slagsmålsklubbens låt Övningsköra som jäktar mig måntro? 


I'm getting better 


Framtida Muckla-tatuering. Någon som känner en duktig och billig tatuerare?

På rätt sida Sverige igen

Hej hej alla mina förtrogna läsare (ni är inte så många ska ni veta)!

Nu är jag på rätt sida Sverige igen, så att säga. Min dryga vecka i Piteå har varit väldigt trevlig! Har träffat Dan och hans familj och vänner och jag kan nu dra en slutsats - norrlänningar är trevligt folk! Jag har blivit tillfrågad ett par gånger nu vad jag tycker om Piteå och Norrland. Det är en väldigt svår fråga att svara på tycker jag. Självklart har jag trivts som bara den när jag har varit i Piteå och det vita vinterlandskapet är verkligen vackert. Men jag tycker att det har varit svårt att få en uppfattning om Piteå i sig, då det har varit väldigt kallt, så man har inte varit ute så mycket. Och sedan så är det faktiskt inte många timmar som det är ljust där uppe nu... Så det har varit lite svårt för mig att bilda mig en klar uppfattning om stan. Men detta är inte något som stör mig särskilt mycket just för tillfället, jag har ju haft det så trevligt ändå! Längtar redan tills nästa gång jag får komma upp igen och få se Pite och Norrland från sin lite ljusare sida ;) (haha, där fick jag allt till det!). 

(små)saker som har hänt:

* Jag har sett norrsken för första gången i verkligheten
* Jag har åkt skoter, också för första gången
* Jag har blivit gruvligt förkyld
* Jag har fått mitt återbetalningskrav från CSN (drygt 8 0000 kronor...) 
* Jag står numera i bostadskö med medsökande 

Och så har det säkert hänt massa andra saker som min snoriga hjärna inte kan komma på nu. Slänger in två bilder på materiellt nyförvärv också, sen tackar jag för mig.


Snygga raggsockar från en hantverksbutik i Älvsbyn


Favoritparfymen fyndad på Arlanda


Pandora

Fick ett Pandora-armband av Dan i julklapp. Sitter och drömmer om vad jag ska köpa för berlocker till det. Något i stil med det nedan blir det nog. 
Är superduperglad över mitt fina armband! Fick även med ett så fint litet kort som Dan har gjort själv. Står massa fina och söta ord om mig där i :) . Gulligull!

Drömmar om fjällen


Nyår 2010/2011

Kort och koncist: bilder från mitt och Dans nyår i Piteå.


Moi i början av kvällen.


I slutet av kvällen...

Pussiga och fulla apor!


...


Dan och Erik

Mycket lyckad tillställning! Ser fram emot midsommar ;)