...

Jag sitter och tänker på livet och hur det kan te sig. De allra flesta har nog hört uttrycket "Det blir lite till var och en", eller något i den stilen. Uttrycket syftar på att alla får vi vår beskärda del av tråkigheter och sorger här i livet. Men jag undrar om det är sant. Visserligen upplever vi alla tråkigheter någon gång i livet och alla är vi olika starka, men jag tycker verkligen att ödet går åt vissa personer synnerligen hårt. Hur mycket smärta och sorg kan en människa klara av? Och jag talar verkligen inte för mig själv, då jag endast en gång har upplevt sorg som har förlamat hela mig. Och då hade inte ens någon dött och jag hade hunnit fylla tjugo. Hur kan det vara rättvist att det finns människor som hinner uppleva de allra flesta tragedier innan de blivit vuxna medan sådana som jag knappt har upplevt en äkta depression? Nej jag vet inte hur det går ihop eller om det finns någon mening med det. Livet är som det är, vi förstår ingenting av det under tiden vi lever det och jag undrar om vi kommer förstå så mycket mer av det när vi själva lämnar den här världen.

Jag hoppas på ett ljus i tunneln i alla fall.

Miljö

Idag har jag haft två stycken miljöföreläsningar, ett av avsnitten i kursen Miljö- och arbetsvetenskap. Man tycker ju att man borde vara fullärd när det kommer till miljö, med tanke på allt som sägs om det numera! Men icke sa Nicke! Det sjukaste av alla saker som vår föreläsare sa är att det finns så mycket plast i Stilla Havet att det är lika stort som ytan av Texas... Det är helt sinnessjukt! Hm... man blir nästan deprimerad. Men jag har gjort vår "läxa" och kollat upp hur mycket jag belastar miljön. Jag blev väldigt nöjd med mitt resultat då jag upptäckte att jag var mycket bättre än en medelsvensk. Om ni vill ta reda på hur miljösmarta ni är så kan ni kolla detta här.M:et vid sidan av diagramet visar ungefär hur många ton koldioxid en medelsvensk släpper ut per år. Den blåa stapeln visar hur mycket jag släpper ut per år.

Gadda

Sitter och funderar över mitt nästa lilla tatueringsprojekt. För er som inte är informerad så har jag redan en tatuering på min vänstra skuldra, tre rosor och två fjärlar - i färg (såklart!). Bestämde även här för typ ett halvår sedan tillsammans med min buddy Fredrika att vi skulle tatuera Mucklor. Hon gjorde sin tidigt i somras, men jag har fortfarande inte gjort min. Så jag funderar på om jag ska ta tag i det nu snart när det ändå nalkas höst. Jag tror jag ska göra den på East Street Tatto här i Stockholm, så jag har checkat in dess hemsida lite. Här kommer lite trevliga smakprov därifrån:

  

Längtar!

Jag kan knappt vänta!


Former des projects de l'automne

Trots att jag sörjer att sommaren är så gott som över så kan jag inte låta bli att känna mig förväntansfull inför hösten. Hösten känns alltid som en nystart i livet i och med skolans start. Kanske är det lite så även för de som arbetar, fast då kanske det är semestern som blir milstolpen. I vilket fall ska det bli väldigt skönt med höst på många sätt. Jag listar:

* Nya utmaningar i skolan
* Pengarna som man tjänade i somras börjar strömma in på kontot
* Man kan stanna inne utan dåligt samvete
* Garderoben måste uppdateras(!)
* Man får träffa allt trevligt folk från skolan igen
* Man kan dricka te utan att dö av värmeslag
* Solningshysterin är över för den här gången

...

Det finns många fördelar med den i antågande hösten, men kanske allra bäst är att den som sagt förknippas med nystart. Folk gör upp planer och nya mål sätts upp. Tanken på att få en så att säga "ny chans" att förbättra sig själv eller sitt liv är upplyftande! Själv ska jag försöka införa mer disciplin i mitt liv, se till att få saker och ting gjorda och inte skjuta på viktiga åtaganden. Det är sjukt jävla svårt, men jag ska försöka!

Det näst bästa (eller det beror nog helt på hur man ser det...) med hösten är nog ändå att anldeningen till att shoppa blir så stor! Så jag sitter här i min (just för dagen) ensamhet och planerar vad som ska inhandlas. Självklart är planerna för stora och jag kommer bli ruinerad halvvägs genom dem, men jag antar att det hör till att det hela ska stiga en lite åt huvudet. Jag är för tillfället besatt av tanken på att köpa ett par stövletter med kilklack! Slängde en mycket hastig kick i mitt lokala köpcentrum igår, men än så länge inget som matchar min smak eller ekonomi. Denna höst vill jag även ha en poncho, handskar och en ny väska. Bland annat. Här kommer ett litet kollage på lite saker som jag vill ha i höst:


Skorna är fån Vagabond, t-shirten från Shock, muggen från Indiska, kablar från Netonnet och mobilväska från Ordning&Reda. Resten är från H&M.

Ah... Sedan har jag även planer på att köpa en ny bokhylla... Gud det tar aldrig slut! Dessutom ska tilläggas att jag redan har beställt studielitteratur för drygt 700 kr...

Just det ja! Jag funderar även på att "plugga" franska i höst. Tänkte fräscha upp ordförrådet lite med franska ELLE.  

Back to basic

Nu har jag varit hemma i Haninge i snart två hela dagar. Det känns skönt att vara tillbaka, för jag har saknat mitt "ensamliv" då jag får sköta allting själv, såsom att laga mat, städa, handla, tvätta, diska och så vidare... Okej, kanske inte diska föresten. Jag hatar att diska! Det är väldigt monotont, tar lång tid och är bara allmänt tråkigt! Plus att mina händer blir helt förstörda av det, så jag måste använda diskhandskar... Jag saknar verkligen lyxen av att ha en diskmaskin tillgänglig. Men som sagt så känns det förutom disken väldigt skönt att vara tillbaka på Östkusten. Det roliga är att det finns så jävla mycket kul folk att titta på här i Stockholm också! Ja jag vet, det låter oerhört bonnigt att säga så och jag brukar ju tycka att jag själv är väldigt liberal, förstående och tolerant och så vidare... Men det hindrar mig verkligen inte från att studera folk ibland! Stockholms mångfald är väldigt oförutsägbar, du vet inte om du kommer att träffa på en översocial gnällig kärring, ett hallucinernade psykfall eller en clown på bussen/pendeln nästa gång. Sådana här trivala saker känns väldigt roande efter en sommar utan kontakt med storstaden.

Just nu har jag lite egen-tid. Jag har tagit en lång dusch, gjort hårinpackning, lagt ansiktsmask och smörjt in hela mig med en väldoftande bodylotion. Nu återstår ett fotbad och ompyssling av mina fingernaglar. Frågan är om man ska ha nagellack eller inte. Hm... Det återstår att se! Nu blir det ego-tajm med Sex and the City i bakgrunden!


RastlöstMåndag eftermiddag. Hittills idag har jag tittat på Stolthet och Fördom, packat lite lätt och tvättat. Om ungefär en timme bär det av till jobbet. Jag har egentligen jobbat klart mitt vikariat, men det fattas folk på jobbet så då får man ju rycka in ;). Och klaga ska man inte göra, för i slutändan blir det mer dryga-ut-pengar! Jag börjar känna mig rastlös, jag vill snart komma iväg till Stockholm! Visserligen är Västkusten mitt riktiga hem, men nu har jag varit här i närmare två och en halv månad så jag är lite sugen på något nytt nu! Plus att jag saknar min lägenhet, den smidiga kollektivtrafiken, närheten till shopping och framförallt folket som hör ihop med Stockholm! Och härom dagen kom jag på att mitt liv passar in i låten Ayo Technology! Haha, bortsett från att jag inte är en hoe då kanske... I alla fall så ska det bli skönt att komma iväg och komma igång med skolan och allt annat som hör till mitt liv på Östkusten.
Nu ska jag göra mig i ordning för jobbet!


Ullared

Åh... Är hemkommen från en dag på Ullared med mamma. Nu har jag handlat sådana där nödvändiga grejer som man inte tycker om att lägga mycket pengar på. Typ diskmedel, duschkräm, shampoo, balsam, kollegieblock, pennor... Ja massa sånt krafs. Men jag har även köpt lite andra mer roliga grejer! Jag hittade bland annat en ny taklampa, glas och läppstift. Japp, jag har äntligen hittat en ny taklampa! Jag orkar inte lägga upp någon bild på den nu, men det är typ en sån där rund vit risboll - fast i spets! Asgullig tycker jag! Sen så hittade jag några glas från Kosta Bodas Mine-serie till det mycket förmånliga priset 79,95 kr styck! Dock så kommer jag inte att ta med dom upp till Stockholm nu då jag har så jävla ont om plats i mina skåp! Så de får helt enkelt stanna hos mamma och pappa tills den dagen då jag skaffar en större lägenhet. Det känns bra att ha handlat på sig en del grejer, men nu kommer bara det stora problemet hur jag ska få med mig allt till andra sidan Sverige! Jag åker på fredag och jag börjar redan känna lite lätt ångest över hur allt ska komma med... Men jag antar att det handlar om att packa riktigt kompakt och smart. Sen så får jag nog beställa en taxi från pendeltåget hem till mig. Och det får jag nog göra oavsett om jag får hjälp från min piccolo eller inte...
Usch, nu är jag galet trött! Ska nog dra igång någon trevlig film eller serie på datorn som jag kan vila min ögon på nu...


Köpte bland annat tre sådana här glas på Ullared :)

Varde ljus...

Hm. Något som jag verkligen inte har gjort i sommar är att blogga. Anledningen är kort och gott den att datorn inte är lika intressant på sommaren som resten av året. Plus att jag inte har orkat dela med mig av mitt underbara liv på webben. Men ni ska nu få en snabb statusuppdatering med viktig information från de senaste veckorna:

* Dan Banan har varit på besök
* Har köpt en ny mobiltelefon (en röd Sony Ericsson J20i Hazel)
* Har jobbat en del
* Ständig kräksjuka på grund av alla sommargäster (nu är dock de flesta på hemgång)
* Har bytt elavtal
* Har lärt mig faxa
* Har hälsat på min lägenhet i Stockholm 

Vissa saker är av värde, andra inte.

Ni får säga vad ni vill, men det känns som om sommaren börjar lida mot sitt slut nu. Det är visserligen fortfarande fint väder då och då och det är ju varmt, men det känns ändå som om den här årstiden har gjort sitt nu. Om det beror på H&Ms tidiga annonsering av höstkläder, den högre luften eller att jag har varit ledig från skolan galet länge vet jag inte. Kanske är det därför som jag är besatt av tanken på en ny taklampa (apropå höstmörkret). Jag är så trött på den jag har i min lägenhet nu. Den är helt enkelt för slätstruken för mig. Jag behöver något som är lite ballare. Dock tycker jag att det är sjukt svårt att hitta någon lampa som är både häftig och inte för dyr. Nåja, här slänger jag upp lite bilder på några lampor som jag tycker är häftiga: