Gott Nytt År!

Hej allihopa! Snart är det ett nytt år, dags att tagga! 2010 har gått så jävla fort! Året har innehållit lite av varje, men oftast har det varit kalas! Jag blir seriöst snurrig när jag tänker på allt man har varit med om... Jag tror inte jag riktigt jag förstår att det är nytt år imorgon. Allt som oftast är det så. Man bara kör på utan att tänka - och rätt som det är så är året slut(!). Nu är det dags att stanna upp och tänka efter, ta sig tid att minnas och njuta av det som givits. Tid för eftertanke. Klappa sig på axeln för det man har gjort bra. Och det som gick dåligt - jaja, det är bara att ta nya tag inför nästa år. Har själv inte kommit på något bra nyårslöfte, brukar inte riktigt göra det. Men jag ska fortsätta att jobba på mitt mål som jag har året runt - att bli bättre på att få tummen ur röven och inte döma mig själv och min omgivning för hårt. Är det någon av er som kommer att avge ett nyårslöfte?

I alla fall. Jag vill önska er alla ett riktigt gott nytt år! Nu ska jag tagga inför party i Pite ikväll och innan dess ostgratinerad hummer från västkusten! Mumma kardemumma!  





Tagga Norrland!

Precis uppstigen. Nu blir det dags för en långdusch och frukost, sedan om några timmar ska jag ut till Lysekil och hälsa på mina små amöbor♥. Tråkigt nog så kan inte Emma vara med oss, för hon far hem till Karlshamn redan idag. Buhu! Tråkigt att vi aldrig kan tajma varandra!
Därefter ska jag hem och packa för min lilla vistelse i Piteå! Yeah! Ska bli väldigt, väldigt trevligt på många sätt! Först och främst så får jag ju träffa Dan (main thing!), sen får jag ju också se hans hemtrakter och träffa hans vänner och familj. Jag är lite exalterad av mig, för jag har inte flugit på många år och jag har aldrig varit längre norrut i Sverige än Idre... Haha. Och nu ska jag ju nästan ända upp till polcirkeln!


Hunnebo --> Landvetter --> Arlanda --> Luleå --> Piteå


TAGGA!


Böcker

De flesta vet nog att jag i grund och botten är en stor bokmal. Dock så finns det inte mycket tid över till romaner när man studerar på heltid - det finns helt enkelt för mycket andra böcker som ska läsas. Men nu när det är jullov har jag tid att ta hand om den saken! Har helt nyligen avklarat boken Marely och jag och nu över jul har jag läst både En julsaga och Viktor Rydbergs Tomten. Okej, den sist nämnda boken borde väl inte räknas egentligen då jag läste den på tio minuter igår kväll innan jag somnade. Men man får verkligen den rätta julkänslan! 

Böcker som står på tur att plöjas igenom är nu Igelkottens elegans och Stolthet och Fördom och Zombier. Mmmmysssigt! Som sagt så är jag ju lite av en nörd och det gäller även böcker. Det är väldigt viktigt för mig att äga böcker. Bibliotek i all ära, men har jag hittat en riktigt bra bok då köper jag den också. Jag är nämligen sådan att jag läser om böcker. Okej, kanske inte deckare. Eller det beror nog på hur länge sen det var jag läste den sist... I alla fall. När man ska ha massa böcker är det ju väldigt viktigt med en bra bokhylla! Dock är just detta ett problem hemma hos mig på Östkusten. Min bokhylla är VÄRDELÖS! Den är inte tillräckligt djup, så den har en benägenhet att vilja tippa om jag börjar lasta för tunga saker högt uppe i den. Min bokhylla är alltså väldigt labil och till och med lite lätt suicidal. Det har länge stått på min att-göra-lista att fixa en ny, men det är en av vissa saker som inte låter sig fixas... Men nu har jag bestämt mig att när jag kommer tillbaka hem ska det bli av! Ska masa mig till IKEA och köpa en djupare BILLY

Det är möjligtvis ingen som känner sig manad till att ta hand om en ovanligt grund(?), labil och suicidal vit bokhylla från IKEA?

Avklarade böcker:





Bild ur En Julsaga av Charles Dickens


Midvinternattens köld är hård, stjärnorna gnistra och glimma...

Böcker att läsa:





Sandra är kreativ

Så nu anser jag min lilla donna vara klar. Jag är inte riktigt nöjd med den, den är lite hackig här och där, men jag orkar helt enkelt inte pilla med den mer. Ska försöka lära mig rita lite bättre på datorn nu när jag har fått en så utomordentligt bra ritplatta! 

Jag vill bara tala om att jag fullkomligt ÄLSKAR min ritplatta! Har installerat och trixat med den idag. Precisionen när man ritar med den är super! Jag tror stiftet på den här pennan är lite annorlunda än den jag har ritat med på Dans ritplatta, för denna gör som jag vill i 95 % av fallen! Hihi. Sedan är den sjukt skön att använda ur ergonomisk synpunkt när man surfar och gör annat på datorn. Väldigt smidigt att det är både touch och penna! Som sagt - jag är mycket, mycket nöjd!

Så, nu tänker jag nörda vidare med min platta. Nytt projekt på gång kanske...


Mitt lilla projekt

Julnatt

Hallå hallå alla nattsuddare! Tänkte bara avrapportera att min julafton har varit mycket angenäm på alla de sätt. Jag hoppas verkligen att den har varit lika trevlig före alla er också! Dagen har bestått av mys med familjen, supergod julmat och dryck, sällskapsspel, prat i telefon med min käraste och trevliga julklappar! För er som är nyfikna så fick jag bland annat en Wacom Bambo Fun & Touch (en ritplatta asså) i julklapp! Jabbadabbadoooooo! Sandra är mycket nöjd och belåten! Jag känner i regel att för vart år som går så känns julklapparna mindre och mindre viktiga, men nu blev jag ju alldeles till mig av glädje! Har dock inte provat den än, känner att energin inte riktigt räcker till. Ska dock göra detta imorgon, vilket ska bli asatrevligt! 

Blev förresten tvungen att googla Julafton förut. Jag har ibland funderat över varför vi i Norden firar den 24:e som mest när resten av alla kristna länder gör det den 25:e. Försökte därför finna någon bra förklaring, men dock utan framgång. Det bästa jag hittade lyder som följer: "Att ”aftonen” före juldagen firas är en del av julhelgens traditionella förberedelser inför den 25 december." Detta hittade jag på Wikipedia. Jag antar helt enkelt att det har att göra med att vi nordbor lever kvar i gamla traditioner som bottnar i vår, eller strax innan vår förkristning. Har någon annan en bättre förklaring? Upplys mig i så fall gärna!
Jag hittade däremot intressant information om lite skrock och annat liknande som är sammankopplat med nordisk tro och julafton. Ni känner säkert igen många av dem. Här kommer en liten lista:

* Djuren sägs kunna tala på julafton och under julnatten (natten mellan den 24:e och 25:e)
* Gårdstomten ska ha julgröt, annars blir han inte lätt att handskas med resten av året
* Man ska ställa fram öl till änglarna, så kallad änglaöl
* Den som får mandeln i gröten blir gift först
* De levande ljusen ska brinna hela julnatten, annars kommer någon att dö
* Under julnatten återvänder de dödas själar till sina hem och därför ska man ställa fram mat till dem

Kalla det konstigt eller riktigt, intressant är det i alla fall!

Nu ska jag dra mig åt bingen till, så ha en fortsatt fin julnatt allihop! 

PS. Ett nytt uttryck myntades häromdagen:
Hur många Dahlborg behövs det för att göra perfekt knäck?

Svar: Tre - två som passar knäcken och en som tittar på.
DS.


Åh min kära ritplatta!

Dan före dopparedan

Så här dan före dopparedan har det varit lite av fullirulle i huset. Slutspurten ungefär. Har varit i Kungshamn och fixat luggen medan Emelie och pappa fixade julklapp till mig och handlade starka juldrycker. Sedan blev det en sväng till Konsum för köp av julmat och annat smått och gott. Har även städat och donat här hemma, så nu är det så fint! Snart är även julskinkan klar! Åh jag har seriöst längtat efter julskinka i en månad nu! Ska bli kanoners!

I frånvaron av en bra fungerande digitalkamera har jag försökt bekanta mig lite med min mobilkamera. Låt mig säga att jag inte är riktigt nöjd med kvalitén. Minns så väl när man var ung tonåring och nyligen blivit med kameramobil... Alla dessa "egobilder"... Haha, så lite retro är ju bilderna allt!


Ny vantar från Stadium. Så nu är jag då förberedd inför min tripp till Norrland nästa vecka!


Efter en kraschad adventsljusstake fick det bli
färgglad belysning i ett av mammas träd.


Oh gillar den blåa tonen i bilden! Eller inte.
Nyklippt lugg och nytt pannband!


Haha, dagens "outfit". Retrobild om något! Flashback 2006!

Så nu ska jag sätta mig och göra oviktiga saker, som typ spela the Sims! God jul på er folk!

Angående årets julkort

Så. Nu ska jag skicka iväg mina "fina" julkort. De är väldigt unika och egenhändigt gjorda av mig. Höhö. Nä, men de kommer med en liten fin julhälsning från mig och jag hoppas att de kan locka fram några julskratt. Jag ska vara ute i lite bättre tid nästa år.

Dagens citat kommer från min syster Viktoria. Hon sitter och försöker göra stjärnor:  
"Fan nu blev det fel, det blev en julgran"

Kameraproblem på Sveriges framsida

Så nu var man alltså tillbaka på Sveriges framsida. Är skönt att lalla runt i mamma och pappas stora hus utan att ha något speciellt att göra. Jag har verkligen saknat svängrummet! Mitt gamla tonårsrum är ju seriöst lika stor som min lägenhet på Östkusten! Jag längtar verkligen efter något större... 

Trots att det är asagött med jullov har jag ett dilemma! Min digitalkamera är helt uppfuckad! Något mystiskt har hänt med usb-uttaget så nu kan jag inte föra över bilder till datorn. Och sen, efter att ha pillat med detta en stund upptäckte jag att displayen på kameran inte heller fungerar längre! Åh! Och nu är frågan om det är värt det att lämna in kameran. Eller ska jag köpa en ny? Jag har visserligen varit sugen på en bättre kamera ett tag nu, för jag tycker verkligen om att ta kort och skulle vilja bli bättre på det. Detta kanske är min chans till uppdatering? Hoppas det kommer några bra erbjudanden under mellandagsrean...

Habegär

En av två tentor avklarade. Vilar och försäker ladda om batterierna inför mer plugg. Syrran var ju som ni flesta vet på besök hos mig i helgen. Skitkul var det! Hon lämnade även kvar månadens ELLE och efter lite bläddrande i den fick jag snabbt HABEGÄR



Jag önskar nästan att jag hade en Ipone, så att jag fick en anledning att köpa Iponebasen Iretrophone. Men det lär nog inte hända, inte förrän jag börjar förstå vitsen med touch-telefoner i alla fall...

Läste även om Helena Seger i ELLE. Jag säger som Viktoria, jag fick lite mer respekt för den damen. Jag vill inte alls påstå att jag är insatt i, eller för den delen intresserad av kändisarnas liv, men nog har man ju sina förutfattade meningar om de där så kallade "fotbollsfruarna". Men Helena verkar vara en ball brutta som tjänar sina egna feting-pengar och är stolt för det. Girl Power!


Något underligare har säkert hänt

Samma kväll som Sverige och Stockholm hade sitt första terrorattentat var vi på 30-årsfest utklädda till filmkaraktärer. Något underligare har säkert hänt. 








"Keep calm and carry on"

Old school gaming

Försöker plugga Ekonomi inför morgondagens tenta, men just nu vill jag bara spela gamla trevliga pc-spel som Sim Safari, Mupparna på Skattkammarön och såklart The Sims. Funderar starkt på att installera The Sims 1 på min kära laptop nu under jul. Min dator är ju ingen speldator, så den klarar inte riktigt av att man installerar spel på den, men gamla The Sims ska den nog klara av. Ballt med old school också!


Någon som minns Sim Safari?

Mupparna på Skattkammarön!


The Sims 1!

Ny resväska

Köpte ny resväska igår! Visst är den fin? Den fanns även i färgerna grön och beige, men skulle jag ha en grön eller beige resväska? Nä skulle inte tro det.

Fin va? Köpte den förresten på Clas Olhsson.

S&M

Rihanna - S&M


Na na na na
Come on



Post-marinerad

Jag är Post-marinerad och mör sen igår kväll med familjen Andersson. Americo-restaurang, bowling och party-Alias med grogg! Det är fina grejer det! Har fortfarande träningsvärk sen mitt monsterträningspass i torsdags. Drar snart till tvättstugan och fixar de två senaste veckornas tvätt. Ska även dammsuga, plugga ekonomi och planera så smått inför syster-ysters ankomst på torsdag. I högtalarna strömmar bra svensk rap-musik, typ Petter. Jag är hård. Höhö.





Copy-paste Lina Neidestam

Fan vad jag bloggar! Aja, här kommer en copy-paste på en bild gjord av Lina Neidestam. Klockren!

Btw så gjorde Lina denna efter hon hade sett Sex and the City 2.
Hon verkar gilla den ungefär lika mycket som jag...

Julklappar och spruckna mungipor

Efter ha tillbringat eftermiddagen i Hallonbergen är jag nu hemma och fixar och trixar. Har bland annat slagit in årets första julklappar! 

Börjar bli mäkta trött på mina mungipor nu. Apropå allt och lite till. Så fort det blir minusgrader utomhus spricker mina mungipor lika illa som om det vore självaste Jack the Ripper som hade utfört det! Och nej det är inte munherpes. Jag har redan haft den diskussionen. Har bara problem då det är kallt ute och hade det varit herpes tror jag att det hade brutit ut lite oftare. I alla fall är det sjukt jobbigt. Kom på att jag påminner om Jokern i Batman. Höhö. Jaja, det är väl bara att smörja med allt som kan tänkas vara bra antar jag.   
Så, nu ska jag vara duktig ta tag i viktiga saker, såsom å diska och plugga...

Två julklappar och en bok till mig - Igelkottens elegans (gillar titeln!)


Röda mungipor. Inte kul.

Stressad och glad

Torsdag! Igen! Shit nu är det snart helg igen! Tiden går ju så jävla fort så det är inte sant! Sitter hemma hos Dan för tillfället. Japp jag har kidnappat din dator! Var så himla skönt att få ligga kvar i sängen när han stod upp tidigt i ottan. Ska själv snart iväg på egna äventyr, ska nämligen ut till Hallonbergen och göra ett studiebesök på Flygt där. Det är lite kul när det händer lite andra saker i skolan än enbart föreläsningar. Så nu hoppas jag på att det blir ett bra studiebesök! För övrigt så rullar vardagen på som brukligt såhär strax innan tentaveckan - man har sjukt mycket saker att göra! Det värsta (eller bäst?) är att jag måste vara relativt klar med allt plugg tills nästa torsdag, för då kommer min syster Viktoria och hälsar på! Det ska bli kuligt värre, men jag blir lite stressad då jag tänker på allt som ska hinnas med fram tills dess! När hon kommer så ska vi även på Dans systers födelsedagsfest - och det är maskerad med tema filmklassiker! Haha, det ska bli kul! Jag funderar på att vara Hermione Granger. Ganska lätt, fast ändå inte! Det lätta är ju att jag kan komma i vanliga kläder som ser ut lite som en skoluniform. Men det svåra bli ju att hitta en Gryffindor-liknande slips! Och så måste jag ju ha en TROLLSTAV! Gah! Jag vet inte riktigt var jag ska hitta detta! Hoppas det grejar sig. Har någon tips på var jag kan köpa en Gryffindor-slips och en trollstav á la Harry Potter?


Vill så jävla gärna ha denna! Kalla mig knäpp om ni vill, jag bryr mig
inte! Synd bara att den kostar minst 450 kronor där jag har sett den...